Friday, January 24, 2014

tiada makna.

penat dah luka kan hati.. hasil nya masih sama.. ubat dgn sendiri.. 

Friday, January 17, 2014

Luka atau bahagia..

dalam kepenatan memandu dr yong peng ke kg halaman .. aku melihat hanfonku..  melihat two message from unkwon aku membuka nya.. die merayu padaku agar jgn nemalukan diri nye..kerana bende tu nemalukan dirinya tidak seperti die memalukan diriku.. aku membaca dan mula terkedu.. kenapa die msj begini.. apa salah aku sampai begitu die merayu padaku.. adakah aku nie gadis liar yg tidak dapat dikawal dan hanya mampu memalukan nya dr menggembirakan diri nya.. ayat nya yg " jadilah perempuan" tu amat memeritkan aku.. aku seperti apa sebelom nie.. apa yg aku lakukan sampai kan memalukan nya.. aku ini siapa??  Betina sial yg hya tau memalukan diri kau?!

Tidakkah kau pikir yang aku kini sedang usaha untuk membanggakan diriku dan dirimu.. malah ibu bapa ku .. malah aku sedang usaha utk mmbgakan bakal mentua ku.. agar senang mereka menerima diriku..

Aku usaha meminta kerja2 yang bekerjaya yg berjaya agar kau bangga dgn hasil nya..tidak kah kau pikir??

Pikirlahh.. siapa lagi manusia yg bertuah mendapat peminat.. hargailah diriku..bukan senang aku nak menyayangi org lain setelah engkau laku kan berbagai.
Hargai lah aku karana aku wanuta yg menyayangi kau..
Jika benar kau menjumpai gadis yg dapat menyayangi kau lebih dari aku.. aku redha..
Tapi aku merayu jika kau tak menghargai aku sebgai wanita.. tolong lah hargai aku sebagai mnsia yg hidup di alam ini..

Aku bulan gadis sial yg sedang memalukan kau..
Aku adalah gadis yg berusaha mncari maruah dan mencari hati nya yg telah hilang oleh seorang jejaka yang tidak kenal erti cinta..

Pergilah kau pada gadis yg sering lukakan hati mu. Aku tau luka itu lah yang bahagiakan kau..drpda kau terluka dr kebahagian yg aku berikan..

Hargailah aku sebagai kawan dan manusia..

Pikirkan..

Kau suruh aku pikirkan tentang bende yang memalukan kau.. tapi kau ada pikirkan masa depan yang akan aku alami??