Thursday, October 31, 2013

tak lepas.

1.11 .2013 . result sudah pon dikeluarkan awal sebelom tarikh yang dikatankan. tepat 11.20 pm email dari uitm sudah pon ada. dengan penuh debaran aku membuka . 
ahh.. malang nye result ku disekat kerana suFO. 

damm! kenapa sekat. siapa suFo? kenapa suFo? apa kene mengena. 
bukan aku seorang sahaja malah satu batch mengalami masalah yang sama. masalah KAMI TAK LEPAS NAK BUKAK RESULT . hmm...

setelah selesai mmbuat perbalahan akhirnye suFo ENT kami yg spoil. ye.. slalu begitu. Ent.. kami TAK LEPAS sbb suFo ENT tak buat. demm! nie salah ent..

setelah selsai semua alhamdulillah aku berjaya membuka result ku. mata laju melihat lulus atau pon tidak. ye..alhamdulillah semuanya lulus., akhirnya KAMI LEPAS mmbuka result.

demm! result tak membanggakan. rakan2 menanya tentang keputusan ku. aku hanya diam seribu bahasa.
rakan ku menanya berkali sehingga aku kesiankan akhirnya aku memberitahu nye. hanya tiga orang sahaja yang tahu ttg keputusan ku itu. 

tapi...

ye.. aku sedar. mission KITA tak berjaya. ye..aku sedar aku telah mengecewakan dikau. ye.. KITA tak berjaya mencapai apa yang kita targetkan. aku tak dapat ape yg KITA targetkan. dan dikau tak capai apa yg kau targetkan.aku tahu apa yang engkau targetkan. tapi..malangnye dua2 TAK LEPAS ape yg ditargetkan.


aku tahu kau terluka.. yee.. kata2 mu itu adalah benar. aku sedar. aku banyak main.. kalau nak hidup dgn dikau jgn banyak alasan matlamat diri sendiri tu lagi penting dri matlamatl ain. nak hidup jgn harapkan lulus. kene capaikan target. yee.. aku sedar itu.. aku mengaku mmg aku telah mengecewakan dikau. and aku tahu dikau kecewa dgn apa yg dikau dapat. tapi..

tidakkah kau sedar ayat2 yang biasa orang laku kan.?

kita sudah merancang , berusaha dan kini tawakal. sesudah mendapat result perlulah mengucapkan alhamdulillah walaupon tidak mencapai target. memang kita tidak mencapai target.. iye.. kita sudah berusaha. tapi.. mungkin semua ini ada hikmahnya. mmg allah taknak bg dikau dgn apa yg dikau capaikan sebab allah tahu mungkin akan terjadi nye sifat bongkak. 

berterima kasih pada seorang insan yang berkata 

"Kebijaksanaan sesorang bukan terletak pada pointer/grade, tetapi bagaimana cara beliau berfikir dan melalui pengalamannya. So chill ok!"



ini yang aku TAK LEPAS nak ckp. maafkan aku wahai dikau...aku tak berani bersuara..



*awak merajuk. sy pon merajuk.tapi siapa pujuk hati *


uhukuhuks

kebahagian bukan kekal selamanya.. mesti di duga dgn penuh rintangan.
hmm.. happy kejap ttbe nak tacing.. salah sapekah?

Wednesday, October 30, 2013

kebanggaan saya.

di pagi raya ke 3 aku berdandan anggun untuk mengikut ayah dan ibu serta akk bersama awa ke rumah mompolas. never know what is mompolas? 
mompolas nie bermaksud ketua dalam satu suku. aku tak pernah gogle but if rajin google la about mompolas. i will explain more. 

mompolas nie kita harus hormati. sbb dia adalah ketua. negeri sembilan to complicated and bile suku die mmg betol2 ikut pepatih and adat. so we need to follow them. belah ayah memang kuat sikit adat suku nie but belah ibu suku tu sudah pon hilang. ye.. betol..terlanggar adat habis lah engkau.. ahaha..scary huh?
tayah nak scary sgt.. its just adat. kalau follow suku ibu kiteorg akan follow batu ampar. but belah ayah. hmm..ape ye.. melekek? no.. bukan2.. tak pernah ingt tapi starting with M la..and if suku2 ayah nie nak kahwen . tak kira lah anak ke. cucu ke. kite kene jumpe mompolas and memberitahu sendiri ttg itu. camne nak cite ye. kalau anak korg kawen without tell mompolas, bende tu akan didenda. its serius. bende tu pon mmg sudah berlaku. so nak taknak kene hormat mompolas oke..

oke end.. ini bukan topik mompolas tapi topik kebanggan. sooo.. continue my story..



setelah smpai di rumah mompolas di seremban . kami bersalaman and its long time tak jumpe. so banyak story. and then adik beradik mompolas kebetulan dtg juga berkumpul di situ.. bende tu menjadi happening with laugh and so on. then i kene intebiu.. okee.. gugup.

adik mompolas yang begitu rapat dgn ayah ask me. 

mm..u study dekat mana skang?

i jawab dgn acah2 malu.. 

mm.. study dekat kolej risda..

*suddenly ayah sampuk..

tempat kito dulu tu laa..tompet konangan kito tu.. 

kalau adik nak tau die la yang hantar ayah g khusus dekat sane..
byk rahsio kek sano

both of them ketawa.. 

so i.. waa... T_T

unexpected laa..

then he ask me again.

u ambil cost ape ?

mm.. amek kos ladang.. 

wa... ladang ea.. bgus la u nie..skang nie blablabla *word tu terlalu membanggakan saya. so saya decide tanak tunjuk. nnti riak.*


and ayah usap belakang sy and ckp 
dio nie ikut ayah eh.. kojo kek ladang .. 

and inside my heart . Y_Y

terharu anad.. huhu...


and the youngest mompolas said..

eh.. muko dio nie sibijik mcm timah(my maksu) maso kocik yo. 

and i.. eheheheheheehehe..*ketawa malu

Tuesday, October 29, 2013

parent tenera.

hi psifera. awak nak jdi mate dura tak?


for ever and ever ?


please wait for me........



nowplaying - ku menunggu

Monday, October 28, 2013

we kau!

kau tahu? setiap hari nama kau tetap dalam fikiran & hati aku aku rindu kau sangat aku sentiasa tunggu kau ya aku akan sbb aku sayang kau

Friday, October 25, 2013

weh!

never give up..itu hanisa ..or ?

oh ladies!

,"perempuan menggunakan seks untuk mendapatkan cinta; lelaki menggunakan cinta untuk mendapatkan seks."  



more enrty :click here

Thursday, October 24, 2013

terkilan

ahaaa.. di akhir ramadhan semua student mula pulang ke kg halaman masing2 untuk menyambut hari raya bersama2.. di akhir ramadhan kami ada ladang. aku mulai excaited dgn anak buah ku. sbb hari tu kami harvest. dlm kebusyan aku itu. aku tidak sedari die sudah mahu pulang ke kg. ttbe aku mendapat msj.
"aku pulang dulu"
aku terkedu.. ahh!  aku terkilan. knpe engkau pulang tanpa menyapa ku. knpe engkau pulang tanpa mmberi kata apa2. tidak kah kau mahu memanggil ku dan beritahu. ahh...
aku terkilan.. adakah aku terlalu busy dgn anak buah ku smpai aku tidak smpat ambil berat pasal mu. diriku sgt trkilan dan sayu. aku berpura happy dgn harvest anak2 buah ku..mula mmbusykan diri.. tapi knpe aku sgt sedey bila dapat tau kau pulang tnpa memanggilku.. ahh..mengapa aku bgtuuu.. hentikannye hanisa..


#nowlistening ku menunggu

kembali keliru

setelah selesai berperang bersemalaman di kota yang kecil , aku masih keliru memikirkan nasib. ohh..kenapa aku sebegini. adakah aku terlalu desperate atau pon apa?
setelah bermenung hampir 13jam. aku menemui satu jawapan yang pasti.
yaa..aku terlalu desperatekan kau. kenapa aku mnjdi sbgini. 
kerana aku telah terikat dalam satu ikatan yang tidak boleh aku lepaskan. mengapa?
kerana jika aku lepaskan ikatan itu. seolah2 aku tidak bertanggung jawab . 
tidakkah kau sedar dgn tanggung jawab ini. jika kau sedar . sila bermenung seketika dan memikirkan apa yang kau lakukan selama ini. pikirkan tanggungjawab itu. jika kau ada tanggungjawab itu lagi. 
mengapa perlu sayang pada org yg banyak lukai hati mu dan mengapa kamu tidak mahu mncuba yg baru. sila maju kehadapan dan jangan hidup dlm dunia yg sama. sungguh tidak maju.

Wednesday, October 23, 2013

aku si bodoh.

oh tuhan. jika kau sedar betapa sakit nya hati ku.aku meminta padamu tuhan. bantulah aku . bimbing lah aku. kenapa aku bodoh sehingga tidak nampak kenyataan nye. yee.. aku tahu.. kau sudah ada yang punya. . yee.. tapi ..tidakkah kau sedar cintaku tulus untuk mu. tidakkah kau sedar. aku berbuat baik padamu. aku mmbantumu dikala susah. tidakkah kau sedar kenapa aku berbuat bgtu. oh sayang , jika aku begitu jahat sudah lama aku berjumpa shaman untuk mu . tapi aku sedar.semua itu tiada guna dan menambahkan dosaku sahaja. aku mencuba memikat hatimu dgn tulus ikhlas hatiku. itu lah cara yang benar.. ahh..tapi aku tidak boleh paksa. aku terikat dlm satu janji. dimana janji hati ku untukmu. tulang rusukku untuk mu. insyaALLAH. oh tuhan.. bantulah aku untuk terus maju kehadapan. mengapa aku sering dilukakan. aku tahu engkau mahu mengujiku sebegini.tapi aku tidak kuat untuk menghadapi cabran ini.. tolonglah tuhan.. aku merayu..henti menduga ku sebegini.

Monday, October 21, 2013

berbincangkan suatu topik.

dimalam yang hujan renyai aku menelefon seseorang . aku bergurau senda dgn nya dan tiba2 die berbincangkan satu topik yang agak hangat . aku mengatakan padanya. walaupon aku sangat bersosial dan berlibur bersama lelaki lain. hati ku tetap padanya. itu adalah kenyataan yang benar dan bukan lah palsu. aku bukan seorang insan yang tidak setia. walaupon engkau melihat dan sangsi dengan kesetiaan ku. tapi percayalah sayang . hatiku untuk mu. terima kasih kepada housemate ku kerana pernah berkata. "emod jgnlah engkau kembali kepada siti hanisa yg dulu , karena engkau kini sgt setia dan tidak perpoya2 lagi". terima kasih wahai housemate.

okee. kembali pada pangkal jalan tadi , seorang insan bercerita. beliau pernah berbncg sesama rakan nya disuatu bilik yg kecil. dimana pasangan kekasih atau pasangan remaja kini bukan lah seperti dahulu. mereka banyak terpengaruh dengan budaya barat. percintaan mereka kini hanya berdasarkan hati. walaupon mereka sudah berkahwen tetapi pasangan nya bergaul bebas. bertepuk tangan bergurau senda tanpa batasan . malah beromen dgn lelaki lain pon tidak apa. asalkan hati mereka ada untuk suami nya. itu budaya barat .itu semua budaya barat.. ohh.. aku terkedu seketika,,..

baru ku sedari mengapa semua lelaki melarikan diri setelah melihat cara kehidupan ku. begini rupa nya. .hihi..

Ya MIJ aku berterima kasih kerana sudi memberikan ku contoh , example yang bagus. walaupon tidak berkata ditujukan untuk siapa. tapi aku sedari contoh itu untuk ku. terima kasih aku ucapkan. kini baru ku sedari mengapa beliau selalu memarahiku bila melihat aku begitu. maafkan aku . aku tidak sedar dan alpa dgn apa yang aku buat. mungkin ini kerana aku trlalu mempengaruhi dunia luar. terima kasih sudi mengingat kan aku tentang ini. semua duniawi yg aku laku kan. terima kasih wahai MIJ kerana sudi mengingat kan ku. aku bermohon agar sentiasa mengingatkan ku tentang itu. insyaALLAH aku akan berubah masa ke semasa. terima kasih sayang.

jika berjumpa MIJ katakan padanya aku ucapkan terima kasih .