Monday, April 2, 2012

2 bulan bertapa di rumah .

Yeah ! cuti dua bulan ni . mmg dalam hati nak keje . tapi . apa kan daya . semua pihak tak bagi . and masalah tempat jgak . hadoii . nmpknye sampai abs sem pon aku tak keje kan . so . aku decide nak membaca je duk umah 2 bulan nie . dah hamper dua novel aku membaca . still need more novel  . sapa ad . sila bg kat saya k .(muka tak malu nak mintak. Hikhik )
Buku buku yang aku ada skang ni ,, so far cukup tok aku membaca . paling aku nak baca adalah buku rasullulah S.A.W . memang nak baca . but /. Later kot. After pergi terangganu maybe . dulu aku dah baca suku dah buku tu . memang best . masa tu before final. Tapi memandang kan kene focus at exam , so aku stop dulu.
Then ada masa insyaALLAH aku akan membaca balek . aku ade bercerita to my romyy .
Rasullulah S.A.W ni bile berjalan laju . seperti menurun bukit . so aku and my romyy plan nak jalan laju je pas nie. Nak ikut sunnah nabi katakan . haha . tapi . malang . sehari je kan jalan cepat . hakhak . bese la pempuan . jalan nek lenggang . hekhek .
Lepas tu lepas baca baru aku tahu masa kecil rasullulah S.A.W  penah kene bedah . hati die dicuci oleh malaikat . kerna takut hati tu hitam ducucuk oleh syaitan .. aku berfikir . nape ibu aku tak cuci hati aku gune air zam zam masa kecil . klo tak mesti aku tak sebega(degil) nie. Heheh .
Alhamdullilah aku dapat membca buku tut ok pengatahuaan aku . insyaALLAH aku akan share dalam blog aku nie . thanks pada yang membeli buku nie . may ALLAH bless u. J


2 comments: