Friday, April 6, 2012

Dear sibling .




Hmm . what happen to our relation . gara gara small thing korang nak gado . common la siblingku . jgn la gado disebabkan bende yang . pff ! pff! Pfff !!
Tak ingt ke memory yang kita dah alami satu sem tu . please berbaik la semula . jgn la bergado lagi . please for our sake , our relation . jgn la gaduh . sampai nak unfriend segala bagai . please . aku paham ada jugak yang tacing tu . aku pon ada rasa macam gitu . but demi relation ni , aku sanggup abaikan perasaan tu . demi kebahagian kite . tapi . takkan korang tak buley buat macam gitu . isya and ina pon buley buat cmgtu . please . I know . ur the younger . tapi . cube memahami KAKAK cikit . look I use back . KAKAK . J
Mia : aku paham hati ko yang bagai tisu tu . but please . forgive them . ina dah mintak maaf right ? jgn la pendam sgt . u should now that bila orang tgh mara , aura die macam mana kan . masa aku masuk bilek tetiba tgok ina marah pon aku macam takut . but . please be understanding person . and I know. We need to slow talk and bncg sama2 k. please add la dieorg balik .
Wani : same with u gak .  try la kol ica , kecik and ina . dieorg pon rindu ko. But jgn lupe kol aku k. aku tau ko just follow the flow . but why not bercakap jgak sometimes . jgn when people said a, u will follow a . then I said b , then u follow b . ohh . wanikuu . help me . repair our relation ni . >_<
The others , please . berbaik semula hubungan kita nie . nape la korang tanak mengalah macam aku nie . (buat muka bangga) ehehe .
Tak rindu ke korang dgn memory kite . ?


Wednesday, April 4, 2012

Ahh ! tedy bear saya . ==’

Harini aku basuh semua barang barang aku yang telah aku angkut dari asrama . huhu . after this tak duk dah dalam . byebye blok A . hikhik . apa yang aku nak cita at sini . masa aku berbual dengan kak ewa di jpp then aku ternampak seekor kucing sronok cari port . g bau bau barang aku yang wangi tu . then aku dah  syak dah mesti die nak pancut . aku menjerit panggil rakan .
INAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!! KUCING NAK PANCUT AT BARANG AKUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!
Nak tercabut jugak la aku punye anak tekak nikan .  jerit punya pasal . patuu .. lepas kucing tuh dah pancut at barang aku . baru penghuni bilik aku kuar . sobsobsob .  nape awak semua keluar lambatt . tgok barang saya dah kene pancutt . hmm .
dengan perasaan yang agak marah aku baling selipar aku kat kucing tuh dan kejar kucing tuhh . fuhhh !! nasib baik la kucing tuh lari laju . kalau tak mesti dah habis kene goreng . (sebenarnya aku yang lari slow . hekhek)
lepas tuh . aku g balek tengok barang2 aku . ahhh !! OMG !! selimut aku . bantal aku .. hmm . tu kire oke aku tgok just kene kat bantal and selimut je . oke . memandangkan aku ni saying kucing and pemaaf aku pon halal kan je la pe yang kucing tu buat .
aku g kat kak ewa balik tuk smbung cite . then kak ewa mara . asal lak aku menjerit . klo lari g halau mesti selamat . dalam hati aku . aah kan . sengal punye otak aku ni lembap tanak jalan . huhu .
bile dah balek enjoy enjoy , akhirnya aku g cek satu satu bantal aku . hmm . bau hancing bagai nak rak dekat bear aku . aku ingt kne kat bantal and selimut je . rupenya . kene sipi2 at bear aku . dam!!
Nak tanak aku basuh semua nye . malam tu aku kire mesin 3 kali semata mata basuh bear aku and rakannye. J
Bille aku dah basuh . waaa ~~~ wanginyee . sumenye wangi2 . harumm~~
Tapiii . bear saya tu saya tgok macam mengecil jee . huwaaaaaaa!!! Dah tak best nak peluk . hadoii . camne nie . nak bear baru laa . tapi nak mintak at sape . hehe .
Itu la yang aku nak cite tu . bdw, tok kura2 aku pond ah wangi . and bantal nugget(gelaran yang anis bg) t upon dah wangi . wangi bau soflan . mesti efa nak pegang dah pas nie. Hehe .
Byee~

Monday, April 2, 2012

2 bulan bertapa di rumah .

Yeah ! cuti dua bulan ni . mmg dalam hati nak keje . tapi . apa kan daya . semua pihak tak bagi . and masalah tempat jgak . hadoii . nmpknye sampai abs sem pon aku tak keje kan . so . aku decide nak membaca je duk umah 2 bulan nie . dah hamper dua novel aku membaca . still need more novel  . sapa ad . sila bg kat saya k .(muka tak malu nak mintak. Hikhik )
Buku buku yang aku ada skang ni ,, so far cukup tok aku membaca . paling aku nak baca adalah buku rasullulah S.A.W . memang nak baca . but /. Later kot. After pergi terangganu maybe . dulu aku dah baca suku dah buku tu . memang best . masa tu before final. Tapi memandang kan kene focus at exam , so aku stop dulu.
Then ada masa insyaALLAH aku akan membaca balek . aku ade bercerita to my romyy .
Rasullulah S.A.W ni bile berjalan laju . seperti menurun bukit . so aku and my romyy plan nak jalan laju je pas nie. Nak ikut sunnah nabi katakan . haha . tapi . malang . sehari je kan jalan cepat . hakhak . bese la pempuan . jalan nek lenggang . hekhek .
Lepas tu lepas baca baru aku tahu masa kecil rasullulah S.A.W  penah kene bedah . hati die dicuci oleh malaikat . kerna takut hati tu hitam ducucuk oleh syaitan .. aku berfikir . nape ibu aku tak cuci hati aku gune air zam zam masa kecil . klo tak mesti aku tak sebega(degil) nie. Heheh .
Alhamdullilah aku dapat membca buku tut ok pengatahuaan aku . insyaALLAH aku akan share dalam blog aku nie . thanks pada yang membeli buku nie . may ALLAH bless u. J


Sunday, April 1, 2012

April fool ?!

Ahh . gara gara april foll aku STRESS !  haha . apa la nasib . niat nak kene kan kawan . tapi salah kawan lak kan . kurang ingt lak yang kawan tu kuat tacing . hakhak . apa la. Baru la nak kene kan ko kawan . tape la. Aku akan tgu ko lama cikit . agak2 dah redha ko angkat la fon aku keyh . aku paham ko marah aku . lagi2 bile aku menggunakan perasaan kan . yeah ! I know that . sory frend ! bukan niat aku begitu . aku just nak bergurau senda di april fool memandangkan aku dah lama tak gurau senda . hope ko still time aku as a fren . sory bro ! apa la. Ta matched la majuk . hehe .
FOR THAT PERSON . :
Yaaa ~~ biane . im sory . maaf kan aku  . bukan niat la nak mainkan hati kau . but your are the lucky one coz aku kene kan ko. J aku tau aku banyak buat salah kan ko. But takkan sbb april fool ko nak putus friendship kita ? please forgive me . and bdw , jgn la marahkan aku lama sangat . sedangkan nabi pon maafkan umatnya , takkan ko tanak maafkan aku . angkat la aku kol tu . aku nak mintak maaf nie . please forgive nie . >_<