Sunday, February 26, 2012

emosi terlebih..

yeah . sejak aku tgok cite kabi kushi kabi gham tadi . emosi aku over acting tau . tak tau lak yag aku nie emosi jgak. ingt ka hati rock . heheh . actually walaupon da bertime-2 aku tgok cte tu . but ari nie aku emosi gile. lagi2 bile aku teringat my lovely cats. tadi dak wiwie beranak . teringat putih and the others. i really miss my cat .

Tuesday, February 21, 2012

selamat hari jadi si kilot .

hehe . hari n sy smbut bday sikilot kami. hapy bday. murah rezeki aku bday ko ea, bertuah ko huhu . mahmuah .

hari keberkatan..

yeahhh . 1stly . syukurr bebanyank. akhirnya penungguan aku selama hampir setahun ni terlaksana juga . huhu . yadi aku g bank. then ad sibuk pakcik tu.. ee !! sebuk sgtt ! sibuk hal duit org . g jaga duit sendiri la . B ! bye. :P

Friday, February 3, 2012

oh TTS...



bile korang tengok je gambar nie musti da taw ape itu TTS right ? tts is shortform for tempuh tanpa senjata . hahah ! suka lak aku.
yes!! aku suka dengan tts nie. syok woooo!!! 
tapi bende semua nie perlukan kefokusan die . haha . gile susah . penat aku blaja dalam bilik auw cmne nak wat TTS dgn betul.hahah . #kantoi suda aku slalu practise. hahah .
tadi aku belajar 
.....................................................................................................................................
(my mum is coming and ask me . what i am doing . hihi . make an assignment mom. hihihi)
soryy . iklan . mak saya masuk bilik.hehehe . smbg2.
tadi aku belajar cam sepakan di atas itu . hahaha . malu kan. most people cakap buley ke ko wat . sampai ke. haha . asam korang!!!
bende nie nak buat kene ad self confidence yang bgos. and kene buang perasaan malu tu . ohh!! aku nasihat org . but aku sendiri yg malu nak buat auw bnde nie. 
lagi2 awal2 belajar . sangat shame shame woooo.
but , after learn learn and learn , malu tu hilang and .
dapat buat almost dgn betol. ALMOSTT oke. hahah .
and tadi aku sumpah sakit pinggang aku buat bnde nie. hahaha ,
but seronok auw dapat buat tts nie. wlaupon kurang baik, but hopefully after this akan usha utk jadi lebeh baik.
PRACTICE MAKE PERFECT!!!

doakan aku dapat buat camnie. :D



Thursday, February 2, 2012

berangan..

dear all readers. ini hanya satu impian yang taklkn tercapai . hanya lah angan angan di waktu senja....
bile bosan aku mula la merayau di internt . tgok web mana yang best . then aku baca satu blog niee. bestnyee klo aku dapat semua nie .
akuy beranga tetiba orang pos hantar aku muffin and satu tedy bear . wah!! romantiknyaaa . trus aku ajak die kawen .huhu . seronoknye bile da[pat boys yang romantik kan.heheh .

link tok tedy bear : tedy bear besar
link tok muffin : muffin sedap

sape yag rasa nak anta at aku tuu . ni alamt  nyee.
siti hanisa bt abdul rauf .
rumah kakitangan felda palong 5 , 73430 gemas negeri sembilan .
masehhhhhhhhhhhh.....

Wednesday, February 1, 2012

seandainyaa..

·        


ANDAINYA LELAKI ............
-Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

-Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu

-Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

-Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

-Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

-Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

-Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

-Jadi hrgailah khadiran seorang prmpuan dlm hidup anda kerana dia didatangkan bkn dgn klemahan shja ttpi dia juga ada kkuatan utk menyongkong anda dan mmbuatkan hdup anda lbih smpurna. Dialah yg bkal mnjadi prmpuan bkerjaya, isteri juga ibu yang t'bek utk ank2

dear february..




orang cakap february is a fabulous month . but on a early february aku menangis . huhu . aku mengangis sbb aku merindui kucing kucing ku yang ad di johor tu ./ it sound like nonsense. but . itu lah kenyataan . aku rindu sangat dgn kucig aku yang tertinggal di johor tuu . lagi lagi bile ad kucing baru yang masuk di hostel kami . muke die macam bibi . aku rindu sangat . ntah mcam mana la khdupan kucing ku di sana . ya allah . aku berharap ad mausia yag baik hati uintuk memberi makanan pada kucing kucing ku ya allah . harap mereka di jaga dengan baik ya allah .perliharaalahh mereka... aminnnnn