Monday, January 30, 2012

Dpim day part 1


Hari dpim dayyy . hoho . best best . meh saya cite sal dpim day . tepat kul 7.30 kami keluar dgn berpakaian yang agak ketat (bagi aku) ke padang untuk sukan pada pagi ini. Bergerak ke padang aku lihat hanya sesetgh sahaja yg sudah ad. Then aku tgok membe2 laki kami datang , hahah. Baju sume nye fit fit . macam baju swimming pon ada la. Hesh ! tu laaa. Nasib da berlalu . hhuhu .
 Sukan tu overall best . mula2 ad senam earobik . pat sukan antara group . dieorg bg2 group tok main sukan . hahah  . yang penting sukan semuanye guna but . ape guna nama lading p ta gune but . bak kata akk tuu . huhu . bgos la. Semuanya sporting . good job . sumenye united .and ad senior yang 1st batch datang bagi support pada kiteorg . sangat seronok. Tak saba nak grad mcm senior kami tu .
Kami nyanyi united planters masa tu dgn semnagat lagi. Walaupon aku kurang sihat masa tu . tetap bersemangat demi dpim days .and bile ad keburukan tu tape. Mgkin ad salah silap yang berlaku di manamana . di harapkan selepas itu tade dah yang berlaku.. so . malas nak taip sebenarnyaa . tgok jela pic betapa hapynya pagi ituuuu.











Domino’s pizza !!

muke hapy nak p domino's . 


Yeah yeah yeah . kempunan nak makan domino start dari raya cina baru je tercapai tadi . huahuahua . best wokkk ! . pat makan . hehe ..
Aku, iffa, lot and nana bergerak ke tampin kul 3.30. skalu hujan laaa.. cian iffa drive hujan hujan . cermin ta Nampak . kiteorg amek aja sweater yang ada tu , lap at cermin . #tuan sweater ampun keyh . J
After tu , kami dah sampai tampin , cari la kedai domino’s tuu . aku ta taw jalan die. Just tau kedai  tu tepi jalan and sebelah  traffic light je . huhu . cari la. Andddd . if aku bagi arah jalan mesti salah . heshh !! malu mal . last last dieorg suh aku diam . Kdiam .
Patu , da give up . tamo cari domino’s , kami membuat keputusan tok pulang ke rumah . and , time nak balek tu . yeah !! baru kami jumpe kedai ituuu . hihi . sonokkk. Kami parking , and pergi ke kedai tu . hihi . maluu .
Pastu order itu ini . die tye nak crust ape. Iffa yang klakarnya cakap double deckar pon adoi . hahah . aku dgar nak aja gelak at citu .pung pang pung pang tgu kejap nak tgu org tu masak . kami pon duk tguu . cuci mata . bercerita akk tu nurse , huby die polis. Sume keje kerajaan . untungkan . haha . berborak yang tak tentu . sempat jgak nak amek gambar . saje nak plessing dgn domino’s tuuuu. Hehe

elot. #muke nak comel. hihi . :)


.thenn , dah siap pizza kami . masa tgu die bungkus tu , dieorg bercakap pasal ad someone nak knl dgn tettttt . hahaha . tamo bg nama . t mereka bergadohh . and kami cakap la die da berpunye. Die tye sume. And kami pon cakap . dahh . sume dah berpunyerrr. Haha . jual mahal !
Then kami pulang dengan perut lapar  dalam kete dugaan seyyyy . bau domino;s menusuk kalbu kuuu. Slrrrpppppp !!! bukak sorok2 dgn lolot . hehe . dapppppnyeerrr . dapppnyerrrr.nafsuu . hehe. Balek dgn cepat skaliii . ta sabra nak makan . haha .
Sampai hostl, ramai lakkk. Cmne nak seludup senyap2 niehhhh . huhu . penat cari port . yeah !! selamat sampai di aku. Hoho !!!
Before makan kami pon punye amek gambar . saja . kenangan katakana . hihi . da jenuh amek gambar , akhirnyaaa. Pat jgak aku makan . hihi .dapppnyeee. dapnyeeeee… makan jga akhirnya. J
enjoy your dinner. :)
huhu

hihi.








Monday, January 16, 2012

ini BOYFIE saya .





okeessss . kenal tak kat atas nie ? kacakkan ? sepetkan ? halkum die sexy kan ?
seriously , aku kat sini nak memperkenalkan kat korang secara official bf aku . haha !
 meh aku kenalkan kat korang kekasih saya . hehe . :P
nama : kang dae sung .
stay korea.
aku sayang die sangat ! FULLSTOP !

my hearts only you. :)


i am taken . :)

rahsia jari .


RAHASIA JARI-JEMARI YANG ANDA KADANGKALA ABAIKAN KESYUKURAN ATAS KEJADIANNYA
1.       Cuba tengok jari anda. Genggam kuat2 & angkat ke atas sambil laung.."Allahu Akbar". Itulah Rukun Islam yang mesti dijunjung.
2.       Straight kan jari ke depan dlm keadaan terbuka & Renung dalam-dalam. Itulah kewajipan solat lima waktu jangan kita abaikan.
3.       Put ur hand on the table, perhatikan. Start dr jari kelinking yg kecil & kerdil, mcm manusia & apa benda pun akan start dr kecil then membesar & terus membesar. Itulah fitrah insan dan alam seluruhnya. Whatever we do semua start dari kecil. Kegagalan mendidik pd usia muda akan beri impact/kesan yg besar pd masa depan.
4.       Then tgk jari kedua, jari manis. Mcm tu jugak la dgn usia remaja..semuanya sweet.. manis mcm jari manis. Ms remaja kita selalu di duga dgn cabaran & dugaan. Hanyan iman & takwa akan tunjukkan jalan kebenaran.
5.       Jari ketiga jari yang paling tinggi, jari hantu ibarat alam dewasa kita. At 30's kita dah punya status & ekonomi & career yg stabil but kita kena careful sebab masa ni la banyak "hantu-hantu pengacau" yang datang menggoda. Hantu dengki, hantu ego, hantu tamak, hantu jealous dan macam2 hantu lagi. Kalau gagal kawal emosi khuatir kita masuk ke perangkap nafsu dan syaitan. So kita kena la lipat gandakan ibadat.
6.       Jari telunjuk - Jari ni lah yg mengungkap satu dan Esanya Allah SWT ketika solat. Genggam kesemua jari kecuali telunjuk see how Gagahnya telunjuk sebagai penunjuk arah, jadi contoh & tauladan pada jari2 sblm ni. Mcm tu jugak dgn kita perlu jadi role model to the new generation.. jadi pembimbing yg kaya dgn idea bernas & a great mind.
7.       Lastly renung la ibu jari.. besar/gemuk & pendek compare to the others but it shows kematangan & kehebatan yg membanggakan. Kalau ada ibu jari semua urusan lancar tapi bayangkan kalau takde ibu jari... nak gengam/pegang something cukup susah.. nak pegang sudu pun susah. To young generation, nak buat apa2 rujuk la kat org tua/berpengalaman. Kalau kita patuh pd petunjuk mereka, then boleh la kita say "good" or "yes" sambil thumbs up itulah rahsia kejayaan kita. See all ur fingers and renung/fikir dalam2. Dimana anda sekarang..?

Tuesday, January 10, 2012

5 fact why student doesn't want go to class tomorrow .

1 . i am sleepy . i want tooo sleeep more . !
2. my homework is not DONE !
3 . the lecturer is HANKY PANKY !
4. doesn't want see the HANKY PANKY lecturer .
5. i am only joking . i want be a excellent student :)




my hero ! hahahah !

semalam..

semalam saya g hospital. huhu . sakit bha . sakit amat nieh . heheh . nop la. chat je . g hospital sebab saya menghadapi gatal2 . haha ! ulut bulu punye pasal !!! aku tak paham . knpe ulat bulu tk mati mase kolej sembur nyamuk and lalat haritu . hais ! nonsense la. buat orang tak suka dengan ulat bulu tu . eee !!! hate u ulat bulu !

Sunday, January 8, 2012

zasssss !!

haha ! panas panas . bende kejadian baru je berlaku. !  hehe . sumpah hapy gile aku tadi . hehe !
okeeesss. aku nak cakap aku betol betol gembira sebab someone telah tegur aku setelah beberapa hari die ada kat sini . tunggu jgak masa untuk tegur die. tengok tengok die tegur saya . hihihihihih . suka gile. nak cite kat orang taley taw . aba MALUUUU . so saya cite kat cini ., hehe . malumalu ! bdw , thanks sudi tegur saya . klo ley nak lepak sama sama lagi .hihi . <3

seminggu ini .

arghhhhhh ! seminggu ni aku start dok kolej . haish ! busy busy . semua jarang nak update , busy katakan . hahah. lagipon mana ada line . susah kot . seminngu ni pal otak aku serabut sikit . dengan test. oke . minngu ni aku ad dua test . dua je . tak banyak mana pon . satu test landskap . satu lagi test bio . okeeee . bio . sayakan repeat bio . so what ! hheheh . aku rasa bio aku teruk . main main . tak sedar diri lagi . tak bukak mata lagi. hmm . mesti malu klo tgok test aku. mesti miss marah . haish ! aku tak riso nak amek test landskap. nak amek test bio kali kedua tu yg buat lagi aku serammmm taw. ayoyoyo .
and nak tau skang . aku dah RELATION ! yessss ! dengan daesung ! haha . so what ?!!!! aku sayang die ! FULLSTOP. ^_^