Saturday, December 31, 2011

byebye 2011 . wc 2012 .

ini merupakan last post aku untuk 2011 . lepas ni da tade dah tok 2011 . hahah . ayat ,masing2 nak dekat sama je . aku akan citekan pengalaman aku suka duka sepanjang 2011 ini . memamng banyak la pengalaman aku . selepas spm bermulalah kehidupan yang [elbagai aku harungi .
alhamdulillah separuh dari ape yang aku buat membuat kebaikan untuk diri aku sendiri . masih baru aku rasa 2011 . sekali da nak setahun.
aku masih ingt awal tahun 2011 aku memasuki english language centre selama 3 bulan . di situ aku menimba ilmu englisg yang tak penah aku tau . aku kenal dengan rakan yang baru . aku berkenalan dengan lecturer yang baik hati . dan disitu lah aku menganali suka duka duduk di hostel. setalah hampir bertahun aku tak penah duduk asrama , abis spm baru aku duduk . wlaupon hanya 3 bulan banyak kenangan aku disitu . aku mula kenal budak budak di baiduri . memang sronak sekali . ingt lagi majlis perpisahan aku semasa itu . sedih dan hiba sekali . aku akan ingt sampai bila2 .
then selepas habisnya ELC at kelana jaya tu , aku menunggu tawarn tok sambung blaja . tapi malang nye tak dapat uitm . so , keputusan nak pergi plkn. da packing barang dah nak g plkn .sekali dapat tawaran masuk kolej risda . so , mmbuat keputusan pergi smbg blaja . aku mula menganali alam di ipts . sangat seronok . dapat mengenali 6 sibling ku . kami bergembra bersama sama . mereka tak kesah dengan perangai ku yang sengal nie . n dekat kolej aku tau half suka and half tak suka aku . until now aku tak tahu ape slah aku smpai dieorg tak suka aku. haha . and thun ni jgak 6sibling tu perpisah  . tahun 2011 aku berjumpa , thun 2011 jgak la kami berpisah . sedikit sedih . tapi . itu la kenyataan .
and kat sini baru lah aku nak bercerita tahun 2011 ni lah aku berpisah dengan ex aku . haha ! ta pena cite sal ex . skali cite dahhh . aku bkn tanak cite . but , aku malu untuk crita . kerana aku la , aku berpisah dgn ex aku tu . aku tau aku salah . and die still tataw npe aku mntk break . hya aku ALLAH and 6sibling je yg tau . setelah hampir 2 tahun bersama sekali aku mintak putus . mybe itu salah satu kenangan buruk bagi aku .
kemudian aku bercuti bersam2 keluarga ku di sabah . bercuti untuk meluangkan masa bersama2 . itu adalah kenangan manis bagi ku .
aku bersyukur tahun 2011 ini majoriti memberi kabaikan pada ku , walaupon kadang2 aku menderita tanpa sesapa yang tahu . semua tu  aku simpan dalam hati .
hopefully 2012 memberi perkara yang baik bagiku .walaupon tak menyambut berdua lagi . aku harap aku hadapi dgn baik thun 2012 ini .
azam aku hanya ingin menjadi student yang cemerlang , and ingin berubah mnjadi anak yg solehah . insyaALLAH . doakan la . :)
bye 2011 .

No comments:

Post a Comment