Saturday, December 31, 2011

byebye 2011 . wc 2012 .

ini merupakan last post aku untuk 2011 . lepas ni da tade dah tok 2011 . hahah . ayat ,masing2 nak dekat sama je . aku akan citekan pengalaman aku suka duka sepanjang 2011 ini . memamng banyak la pengalaman aku . selepas spm bermulalah kehidupan yang [elbagai aku harungi .
alhamdulillah separuh dari ape yang aku buat membuat kebaikan untuk diri aku sendiri . masih baru aku rasa 2011 . sekali da nak setahun.
aku masih ingt awal tahun 2011 aku memasuki english language centre selama 3 bulan . di situ aku menimba ilmu englisg yang tak penah aku tau . aku kenal dengan rakan yang baru . aku berkenalan dengan lecturer yang baik hati . dan disitu lah aku menganali suka duka duduk di hostel. setalah hampir bertahun aku tak penah duduk asrama , abis spm baru aku duduk . wlaupon hanya 3 bulan banyak kenangan aku disitu . aku mula kenal budak budak di baiduri . memang sronak sekali . ingt lagi majlis perpisahan aku semasa itu . sedih dan hiba sekali . aku akan ingt sampai bila2 .
then selepas habisnya ELC at kelana jaya tu , aku menunggu tawarn tok sambung blaja . tapi malang nye tak dapat uitm . so , keputusan nak pergi plkn. da packing barang dah nak g plkn .sekali dapat tawaran masuk kolej risda . so , mmbuat keputusan pergi smbg blaja . aku mula menganali alam di ipts . sangat seronok . dapat mengenali 6 sibling ku . kami bergembra bersama sama . mereka tak kesah dengan perangai ku yang sengal nie . n dekat kolej aku tau half suka and half tak suka aku . until now aku tak tahu ape slah aku smpai dieorg tak suka aku. haha . and thun ni jgak 6sibling tu perpisah  . tahun 2011 aku berjumpa , thun 2011 jgak la kami berpisah . sedikit sedih . tapi . itu la kenyataan .
and kat sini baru lah aku nak bercerita tahun 2011 ni lah aku berpisah dengan ex aku . haha ! ta pena cite sal ex . skali cite dahhh . aku bkn tanak cite . but , aku malu untuk crita . kerana aku la , aku berpisah dgn ex aku tu . aku tau aku salah . and die still tataw npe aku mntk break . hya aku ALLAH and 6sibling je yg tau . setelah hampir 2 tahun bersama sekali aku mintak putus . mybe itu salah satu kenangan buruk bagi aku .
kemudian aku bercuti bersam2 keluarga ku di sabah . bercuti untuk meluangkan masa bersama2 . itu adalah kenangan manis bagi ku .
aku bersyukur tahun 2011 ini majoriti memberi kabaikan pada ku , walaupon kadang2 aku menderita tanpa sesapa yang tahu . semua tu  aku simpan dalam hati .
hopefully 2012 memberi perkara yang baik bagiku .walaupon tak menyambut berdua lagi . aku harap aku hadapi dgn baik thun 2012 ini .
azam aku hanya ingin menjadi student yang cemerlang , and ingin berubah mnjadi anak yg solehah . insyaALLAH . doakan la . :)
bye 2011 .

Thursday, December 29, 2011

kuatnye ikan nieee !

haloooo peps ! da lama tak update blog . heheh . busy busy ! busy ape pon saya tataw la kan . hihi .
okeeee. sy nak cerita nie . pengalaman saya kali kedua untuk siang ikan . yang pasti cerita ni saya masukkan dalam dairy saya .harharharhar.ketawa jahat.
okehhh . pada satu senja kala. tak senja sangat la. p rasa nye dah senja kot. magrib dah nak masuk . bkn nak masuk . dah masuk dah kot. heheh . time tu my mum rush nak sembahyang magrib . then only me n my second sister yang ada dekat dapur . akak ? busy tgok tentang dhia . huhu . ibu cakap nanti la pas sembahyang baru ibu siang . then im offer my self tok siangkan ikan tu. sebab kesian ibu dah terlambat tok masak malam .
before im starting cite nak siang ikan . aku nak cite la. sebab apa ibu buley terlamabt siang ikan tu.. sebab dieeeeeeee . ibu ta jumpe gunting ikan . penat nieh cari satu umah . bising bagai . gari bawah meja . pon tade . setelah berputus asa baru lah aku terjumpe belakang rak sudu . bengongkan ? =='  HEHEH. bukan ibu . tapi sy  huhuhu.
selepas itu baru la dapat siangkan ikan . tapi disebabkan dah lamabt ibu tinggalkan ikan tu dahulu . haaaaa...continue balik.
aku pon potong laaa.. ikan ape ek . haaa.ikan siakap . aku tataw lak ikan nie punyeeerrr la keras. aku penat untuk siang ikan tu.hehehehe
mule mule  gunting die nye sirip . ohh . 1st sirip . oke . lepas. second sirip. arghh ! keras no sirip die nie. tglkan yg keras itu . and then bawah pulak . eh ! sirippon ad tulang ke ?
kemudian mulut dieee . arghhh ! kerasnye mulut die. tumpul ke gunting aku ni sampai susah nak gunting . oke. aku asah gunting nie.asah gunting ?=='
pastu asak pon susah gak. last last awa yang dah siap masak nie datang . die tye . ko buat ape nie dik . awa !! tolong aku siang ikan . buat muke macam gwang soo . awa pon tolong . buttt!!! it still same !!! payah gile . then awa cakap ape gune pisau . amek pisau . yeah ! yeah ! pisau . nah ! eh ! ni pisau potong bawang . len len. haa ! then dah amek pisau separuh besau the potong la ikan tdihhhh..huh! degil tol ikan ini. keras  nak potong kepala die. huh ! aku tekan kuat2 bru la lepas potong . yeah !berjayaaaa !!! tgokkk. uuu. nie gigi die. then awa tarik insang die ! arghh! liat toi . tape tape. gunting perut die. senang cikit nak buah taik die. oke. gunting pon susah . tekan gune psau pon ta layan .liattt!!!huh !!! asah pisau . asah guntinggg .
masa aku asah pisau tuu. awa cakap. tak penah aku nampak org siang ikan sekali due. nak kata ikan besau tak pulak. hahah . aku pon marah . tu laa. dulu tnk tgok ibu siang ikan . huhu .
oke . da abs bercakap and asah . aku pon try cucuk perut die.. arghhhh!!! muke berkerut cam tgh berak erasss . akhirnya. berjaya jugak potong perut die . yeahhh!! berjaya . tarik die punye perut . buang semua isi . then . tgookk. uu .. ini la isi dlm perut ikan .amekk gambar dikk.. hahha. ikan pon nak amek gmba ke ? huhu .
akhrnya berjaya la aku n akk aku siang ikan nie..akhirnyakan. wlaupon dgn usha yg susah . berjaya jgak potong ikan yang tak bape besar tuu .huhuh. :) tq . babai !


ayat nie tade kena mengena pon . :)

Monday, December 26, 2011

oppppssss!!!

old school fashion ? hahaha looking that outfit. for hari up. any suggestion ?

Sunday, December 18, 2011

berangan satu mlam. :D

yesterday I did not know what I write inin. then.suddenly occurred to me Who will I marry. and I hope people will find that I must have this feature. 9 FEATURES WOMEN MEN IDAMAN


1. Adherence to Religion
Women who adhere to the religion has a winning personality. Limitations of the laws that held and protected in his life to uplift the status of a qualified himself as admired by men. He will not do anything contrary to Islamic law. It's lucky any man who married this woman.


2. Internal Beauty
Women are gentle pure in character but with the principles in life. This is the beauty of that sought by many men. If beautiful, tu treated as BONUS.
A woman whose inner beauty will never sell the dignity of herself only to find the name and money. They will never bow to lust or do something just because want of wealth and property.


3. Spoiled
Men like women who are childish, or that is the nature of your child, so that men can play a role as a protector. However, the nature of the child and childish extreme inappropriate because it would reveal her lack of maturity.


4. Clever Keeping Beauty
Men want women who can take care of her beauty. Women and beauty is difficult I separated. They will look more beautiful if making a personal appearance. Men are inherently do want women to know beauty, because it will make them proud.


5. Moral Noble
Women who have high moral standards, also called righteous woman. Women are ornamental world, but the decor is lovely as righteous woman. They are mothers, wives, lovers and is the backbone of the success of her husband.


6. Not Demonstrated Keseksian
Men love to entertain the eye with a look at women's private parts, but do not like to turn it into one's wife for themselves the beauty of women seems tu be exhibits to the eyes of all men.


7. Not Picky
Men like the women who are not picky. Why is that? Because women are picky can easily cause distress and men getting bored with it.Typically, women who love to criticize fussy unhappy with anything even though it is just a small thing.


8. Understanding Men
Women who understand the men usually have a very strong intuition. Men dream of women who could understand the situation in a state of joy and sorrow. In short, without having to speak, he was already able to read her expressions.Thus, the act entertaining or giving strength.


9. Seeing Eye Cold
Women are sweet face and cold eyes looked to reconcile feelings of a man. Characteristics of Women Looking Eyes Cold as this take:
.:: - Polite Satun
.:: - Always sweeten the face
.:: - Always provide honest smile
.:: - Turn off the private parts
.:: - Friendly and welcoming
.:: - Not too jealous
.:: - Respect for others 

4 hari tanpa class .

Four days without a class last week I make right I feel bored. I do not know what I want to do this within four days. Thursday and Friday we all get off because of all the Lecturer is special.Thursday day me and my friends friends plan to go to complete the assignment nestle our farm.we all have to go museum Malay sultanate of Malacca. there, we completed our project. while we took pictures together to make memories.
Finished making assignments, we walked to the plains warrior. Our initial plan to go watch movies. unfortunately we are all not enough money, so we plan to walk the road alone. We walked until we're tired.
Then the next day on Friday, we did not come out. just sit in a room alone. me and my Dorm boys plan to update our room was almost lying.We update a friend bilk up our friends with our strange. Why do we pack up. The new update is finished I saw my room very lawa. we are satisfied with our cleaning job. Then we berpgi to the café for lunch. In the evening we thought there is cocoa. Apparently hbu canceled for the student to take the knight.
On Saturday, me and my friends friends out to go to Alor Gajah. this is because the college has no shops are open. So we had to go out in search of food. we feel resentful when colleges do not take this. we went out and went to the market. we walked in there with my friend the other partners. while waiting for bus to go home I could make my assignment I did last night was.
And Sunday was a bad day to me. I had to face today is unfortunate. I think Sunday will menjdai happy Sunday. apparently all that I thought no way. I want to go eat. Unfortunately all the shops closed. And we ate at 4pm. finally we complained at the warden and that night we went to the market to buy food.



 

Monday, December 12, 2011

arghhhhh !!!!!!

sem dua banyak betol assignment. gile serabut.. harap la ad hikmah disebalik kehidupan yang susah nie. aminnn . huhuhu