Thursday, November 17, 2011

surat untuk awak .

aku tak tau kenapa hari ni aku betul betul feling . mungkin sebab aku baca cite ini . hmm. ntah .and aku tau cite tu orang and pekerjaan die macam die. but tu bukan die la. ape la koranng ni. bagi takziah bagai. macam aku yang kene kan . huhu . then aku tetiba dapat idea nak bagi surat kat tulang rusuk aku . yea. adakah awak bakal tulang rusuk saya ? hehe, insyaALLAH . kalau ada jodohkan. hahahah .
setiap perempuan ingin mencari suami yang soleh kan . and setiap lelaki nak cari perempuan solehah . ada ke tak macam itu lagi . hmm. ini mungkin salah satu ciri yang mungkin aku nak. kalau lah aku dapat . subhanallah. bersyukur sangat .

ni la yang wanita selalu mengharapkan bakal tulang rusuknya kuat iman nya. solatnya cukup lima waktu . kuat mengaji. kenapa ? sebab wanita ingin bakal suaminye itu dapat membimbing dia dan bakal anak anaknya .


wanita ingin bakal suaminya itu mengajar anaknya mengaji, sembahyang dan sebagainya . aku ingin lelaki itu membantu aku untuk dekat dengan lebih dekat kepada ALLAH . membantu aku dan anak anak mengaji .

 aku pernah erjumpe seorang insan ini. aku nampak die ada ciri ciri ayah yang baik. aku nampak. tapi malangnya . aku tak dapat jumpe die lagi. mungkin bukan jodoh kite untuk membantu bakal anak anak kite .
hmm. and selalu wanita mengharapkan bakal tulang rusuknya itu ingin mambantu die dalam kehidupan. saling menasihati dan sebagainya.

doaku kini cuma aku berharap lelaki itu membantu aku bila langkah kaki aku terpesong ke arah yang lain. aku harap di kala itu , bakal suamiku mendapat menarik aku kembali ke arah yang lurus . waktu aku terleka dengan duniawi , aku berharap tulang rusuk ku memberi peringatan padaku . dan aku berharap sangat , saat itu bakal tulang rusuk ku , memandang aku dengan penuh kasih sayang , dengan penuh berharap agar membawa ku bersama sama melangkah ke arah syurga . dan jangan la bakal suami ku itu meninggalkan aku terumbang ambing sewaktu aku perlukan bimbingan mu . tolong lah pimpim aku ke arah yang benar .

jika benar ada lelaki itu , datanglah padaku. katakan padaku .akulah bakal tulang rusukmu .

2 comments:

  1. i'm also hoping the same. insyallah :)

    ReplyDelete
  2. ema : yeah !! i gurl i think . sesama doa k. :)

    ReplyDelete