Wednesday, November 16, 2011

sebulan aku dok umah . ^_^


yeah ! mari aku senaraikan pe yang aku buat cuti sem 1 . hihi. ^_^

1 . sleep .

sleep is my favourite subjek . haha. dalam cuti ni. aku spend time masa dengan cuti. haha. yeah ! qada' tidur yang tak sempat kat kolej tue. haha. but sometimes tidur aku terlebey . and ada one day ibu mengamuk. hahaha. gile teruk kan aku nie . hahah .

2 . ngadap laptop .


aktiviti kedua yang aku slalu buat ni la. haha. ngadap laptop. and then main facebook, twitter , tumblr and walking blog . hahaha. tu la keje akukan. sampai pukul 2,3,4 pagi. ibu da nak bangun baru aku nak tido. hahah . tu la zaman sekarang punye budak . =.=' tetiba . hahah. betulkan . and mula la tidur lebey . heheh .


3 . memasak .
memasak adalah aktiviti yang saya jarang buat la. hihihi . sejujurnye (amboi. ) cuti sebulan ni saya jarang masak. haha. buley kira kat jari la bape kali. and nak buat spegeti pon tak sampai sampai lagi ni. aduhai. hahah . camne nak kawen nie nak oii . hahah .

4 . find my soulmate and future father . ^_^

hahah. aktiviti nie la aku try cari start aku cuti ritu . hehe . mencari mr.RIGHT . tengok fb . and inbox. him. yes. him. and ramai yang text aku. ambil no nie .(konon)but sory to say . aku tak balaskan mesej korang sume. yea. kata nak cari soulmate, but nak balas mesej pon tak. hahah.so. plan tok cari soulmate fail.. tettttt!!! gagal. gagal . gagal . semua nye nak kene ngan taste aku . annoying . him is more perfect .hesh ! tamo la. think future study la. hehe . so cari soulmate cancel.

5. beramah mesra dengan jiran .
yeah !! ni HARAM aku tak buat langsung ! hahah. aku tak kenal jiran aku pon. haha . yang aku kenal pon sorang je . masa aku kenal time aku ITU tu . tu pon kiteorang chat je. tak penah lepak sesama . haha. keje aku duduk umah je . aku keluar pon time nak angkat kain baju je. hihi . baikkan aku . dok umah je. tak bersosial. tu la namenye anak dara . hihihi .

6.HOLIDAY~~ 

yeaaaa . bercuti jgak aku . heheh .memang dah plan lama dah cuti nie . then alhamdulillah allah permudahkan. akhirnya kami sekeluarga bercuti kat sabah . sampai jugakkan aku kat sabah . heheh .best la. pengalaman yang menarik bagi aku . and sabah memang lawa , n menarik. seyes. pergi snorkling . pergi gunung k.kinabalu.air panas poring .  makan seafood jekan. haha. tapi. alhamdulillah mase makan seafood tu aku tak kene alahan. makan seafood pon sikit je taw. kalau makan banyak memang masuk hospital sabah la aku . hahah . pape pon memang best la bercuti .heheh .
and masa pergi bercuti tu. asyik makan je kan. memang aku kembali gemok . haha. baru nak kurus cikit . ciss!! hahahaha . ramai yang tegur. ee ! da gemuk. ok. aku tau tuu . diam !!

7. baik pulih muka .
aiyaya . ni la yang melemahkan aku. hmm. sejak rentasi until now. muke tak teruk lagi. aduh . muke buruk . harap je edit lebih . hahah . jerawat berleluasa . parut makin teruk. campur pulak dengan parut chickenpop . memang bergabung hebat la kan . akhirnya aku pergi klinik . yeah . tu la hasilnya. makan ubat . sh**!!

tu sahaja yang aku rasa aku lakukan masa cuti nie. kalau ada tambahan akan tambah masa ke semasa . haha . mmg life aku bosankan. haha . oke. byee !!!

No comments:

Post a Comment