Thursday, June 16, 2011

aku bodo !

aku ngan die da tade pape dah . bodo kan ?

Saturday, June 4, 2011

welcome to KRISM !!

da lama aku tak update blog. sumpah. da seminggu.hehehehe.skang aku dah start new life dalam hidup ku. bile 1 month and a half dok rumah tak buat ape , know dah 1 weeks aku duduk kat kolej risda melaka. . oke la. just bese la. pendalaman . hahahaha .
aku nak cerita kat sana . 1st day masa aku daftar tu. sunyi je. yela. course aku je yg daftar . course yang lain bulan 7 ni. so masa otw nak g tu. ad kereta angsa kat depan kete aku. n rupenye budak tu sekarang jadi roomate aku. hahaha . masa aku turun kereta aku tgok. ramai nye laki. hahaha . btol. majoriti laki je. perempuan aku nampak sikit giler. aku cakap dalam hati. mane perempuaan doe !! da daftar semua aku pon masuk dorm. ad akk tu bek tolong angkat aku pune beg. nama die fesi lynn o kak shika. haha. 1st time aku tgok die , aku cakap colemnye.hehehe . then jumpe akk akk yang len . kak yuni pon comel. hehehe . patu aku kenal dak dorm aku wati , wani n ina.  da kemas kemas semua . petang tu bermula la orentasi aku . macam macam berlaku. orentasi aku ad 7 hari. termasuk sabtu ahad. awal awal start ok. but tetiba malam tu kne tengking semua. ntah la. malas nak layan . then aku dimasukkan ke group 7. fesi fesi aku fesi bah, fesi lynn and fesi khai. p semua tu nama samaran je. taley g tau sebenar. oke la. dpt fesi yang baik baik. hehehe. p masa orentasi memang tak cukup tido. ngantok giler . and pengakuan terhebat aku jarang mandi mase orentasi.hahahaha .ad 1 day tu. die bagi tido awal kul 11 lebih. aku kemas barang , mandi mandi semua dah pukul 1 lebih. aku baru je nak tido , skali siren kebakaran bunyi. ayam betul !! baru nak tdo. clka !! dgn gesa gesa aku bgon kejut dak dorm aku semua aku kuar . p before tu nasib bek aku sempat pakai sweater.hahaha . malu malu. macam kebakran betul aku cakap. ciap dtg bomba lagi g simbah bagunan tu.hahaha. and pak cik bomba tu ckp siswi cepat bgon . kalau kebakaran pon maoriti akan selamat . coz kteorg amek mase dalam seminit tok berlari ke dataran. but siswa amek masa 8 minit. agakagak kalau kebakaran betul da hangus dah. hahaha . patu sabtu tu ada night walking. hahaha . lawak la doe. group aku ad 20 kot. pempuan 7 je. yg len semua laki. p mase night walking tu, perempuan yg ikut 5 je. yg len lemah semangat . hehehe .lawak la doe. aku nk ckp pon malu. p sory la dak depan aku tu . sape ek. zainol.haha. bukan niat . aku pon tak perasan . hihihihihhi. astaga . :)then aku blaja student portal uitm. aku cnfius gak. org tu cakap kiteorg ni dak uitm la. pe la. nyanyi pon lagu uitm. p dok kolej risda. blaja student portal gak. ntah . cunfuse gak la. hahahah.
patu night walking to abs kul 5 pagi. 8.30 pagi dah ade explorace. mmg tak cukup tido la aku cakap. masa explorace too. macam macam la berlaku. kene mancing ikan . kene bawak semut g kat spider. sengal je. and paling aku ingat kene mandi lumpur kat sawah padi. hahahaha . aduhai. bengang giler. but lepas mandi lumpur tu, kteorg kene baling lumpur kat ydp ngan fesi kiteorg.hahaha. sonok sonok. ari khamis aritu kteorg dah start blaja . blaja bisness math. mase blaja tu aku cakap nyesal aku tdo dlm kelas time addmath dulu.hhahahah. conclusion die , 1 weeks dok kat krism tu mmg best la . aku harap aku dapat lakukan sampai sem 6 sbb ramai yg dismis. aku harap aku bukan antara org yg bakal dismis la. dekan ni. satu dorm dak dekan. insyaALLAH . hahahah .:)

aktiviti pe ek. lupe. p ni latih kiteorg bile sesat kat hutan . tgok makann tu. sedapkan.hahah.


group 7!

ni la night walking. laki kene keliling kteorg. bg pempuan tak hilang. kalo hilang kene denda.huhu .

kat tempat landskap tak slah.

ha. ni satu dorm. p baju hijau dorm sebelah.heheh

ni la ydp yang comel tu.hahaha

hijau like alam fauna. :) time penutup orentasi.

tak sama dorm . perangai gile gile.hahah
(gege, wati,keron ,kemod)