Thursday, May 12, 2011

untitle

harini aku pulang ke rumah dengan penuh kekeliruan . betul . bile aku bukak pintu rumah , depan aku ade 4 surat . 3 surat untuk aku and 1 surat lagi untuk ayah . surat pertama  ikhlas dari plkn . oh . plkn . tanak layan . and tengok surat kedua ikhlas dari plkn . ahh ! plkn lagi . aku tanak kau la ! kedua dua surat tu aku campak ke katil kemudian aku tengok surat ke 3 . surat ke tiga tu buat aku gembira . ye . aku dapat kolej risda. baru je bercerita tentang kolej tersebut . aku pon bukak surat and aku dapat cost pengurusan perladangan. ye . tu cost yang aku minta. dekat upu pon cost tu lah yang aku mintak . but . aku confius . aku nak choose yang mana . lepas aku bace semua isi dalam surat tu . aku pegi ambil surat kptm . aku baca semula isi dalam kptm tersebut . kptm daftar 28.6.2011. bayaran pon not bad . and kalau nak masuk kptm tak dapat pinjaman 1 sem . but aku buleh mohon dekat mara rm1500 untuk satu sem . kolej risda pulak die under uitm . other mean kalau masuk kolej risda aku akan daftar masuk 24.5.2011 . saing ngan budak uitm coz cost pengurusan perladangan ada hubungan ngan uitm . bayaran pon murah . and semua ni bumiputra je .so orang melayu je yang ada nanti . and aku pikir pikir . tapi tak dapat pikir . -,- .
aku baring ke katil then ternampak dua surat plkn tadi . aku tetiba tertarik nak baca surat . then aku bukak surat plkn yg pertama . TAHNIAH anda berjaya blablablabla. kemuadian aku tengok kem die . hah ! KEM PLKN KARISMA , KUALA PILAH NEGRI SEMBILAN tarikh 17 may 2011!!! wtf(wat the felingg) !  jangan main gile . aku check kat internet aku KEM PLKN PELANGI MUADZAM SHAH ,PAHANG , tarikh 15.5.2011 oke . asal tetiba tukar tempat ? =.= aku tak percaya kemudian aku check surat plkn agi satu . same place and at the same time . apa ni . and aku nak buat aduan . asal aku dah nak masuk plkn baru dapat surat . kenapa aku slalu dapat lambat . and now aku kelam kabut nak download semua surat and and bile aku nak medical check up ? bodoh . tolong hantar surat awal buleh tak ?
sekarang ni aku dalam keadaan yang tidak stabil or lebih senang unstable .
aku hanya duduk and tengok 3 surat tawaran yg diberikan dekat aku . aku patut pilih yang mana . 
ayah aku kata masuk la kolej risda . dulu ayah pon masuk situ . ibu pulak cakap masuk hr la . senang . swasta buleh , kerajaan buleh . bile telifon akak, akak cakap masuk hr bgos . tapi ladang tu pon bgos . bile tpon along , along tak tau nak yang mana . dua dua bgos . pikir pikr la . and tpon awa . awa of fon . bz berkem .
zzz . npe semua orang bagi pendapat yang berbeza.
when aku cakap aku nak masuk kolej risda . and nak tangguh plkn . ada pulak yang cakap better abis kan plkn dulu . nanti tangguh kene wat jugak tak kira umur berapa . kalau tangguh susah . but kalau aku p plkn aku tinggalkan semua masa depan aku macam tu je . 
tolong la . nape plkn nak sgt ngan aku . aku tanak ko la . blah la ko plkn . takat elaun tak seberapa aku tanak la . nape mesti babitkan ngan aku .!!
and kalau pegi risda , aku tau . risda aku pon ada membe .  roomate aku . mmbe fb aku ade dua orang yg msuk kolej tu . membe sains pertanian pon dapat yang sama .
but kalau aku pegi risda aku akan lepas kan kptm . kptm pon ade mmbe . mien .. and mesti kecewa kan mien . mien !!hmm. aku realy confius and ade some one kata msauk risda tak bagus . hmm . tolong la aku . aku keliru apa yang aku patut pilih demi masa depan yang akan datang . kalau salah pilih binasa nanti . but insyaALLAH aku akan pilih mana yag betul .aku akan cube pikir betul betul . doakan lah aku pilih yang betul betul tok masa depan aku .




p/s : thanks pada sape yang sudi dengar masalah ni and thanks 4 the advise. 


No comments:

Post a Comment