Monday, May 23, 2011

nur kasih the movie .

semua orang excited nak p tgok kan . termasuk la aku. cite ni buleh la tahan . orang cakap sedih . k. aku dah sediakan tisu sebelum meleleh . hehehe . p when aku dah start tgok. tak sedih pon. -.-
banyak cam gempak je.ntah . sedih la gak. or maybe aku tade perasaan macam tongkat cakap. hehehe . just kalau best tgok cite ni ngan kekasih hati. hehe . bia die feel begitu mendalam nye cinta adam pada nur. when nur hampir mati and adam berdoa. kau ambil lah pape sahaja selain nur . woo. tulus kan . bleh tak sy dapat cinta sejati mcm adam .? insyaALLAH boleh. :)

Thursday, May 19, 2011

.....




be with me forever??




cintailah seseorang kerana KELEMAHANNYA.
kerana,
satu hari nanti kamu akan bahagia dengan KELEBIHANNYA.
jangan pernah mencintai seseorang kerana KELEBIHANNYA.
kerana,
kamu akan kecewa suatu hari nanti dengan KELEMAHANYA.

oo nanana .



oh na na . what my name . :D
saya suka RIHANNA !!

Wednesday, May 18, 2011

shhh!!

kurang kan bercakap lagi.. hayati gambar ni pulak..



saya suke bergurau bukan ?

kurang kan bercakap. hayati gambar ni..

saya ??!!

Err .  1 month and a half duduk rumah sumpah berat aku makin naik . gile gile. Pipi ku ! oh !
Tembam !  ni gara gara ku kurang bersenam and lebihkan tidur. Haish ! when im complaining my self and cerita kan masalah aku yang semakin gemuk ni. Nak tau pe dieorang cakap. Tape . janji ada orang sayang . itu je lah yang dieorang cakap .
-,- . oke pada mulenya saya kurang percaya . ada ke yang sayang saya? And if he look me, adakah die still sayang saya .  ada saya penah dengar or saya salah dengar . yang die penah cakap. Tape yang . janji ada yang sayang . hihihihi . betul ke? J
Janji ada orang tu sayang saya eh . k2. Sekarang saya tak kesah kalau saya semakin  gemok or semakin huduh . sebab saya tau ada yang sayang . betul tak  J

p/s : jangan die lari sudah . hehe.


Tuesday, May 17, 2011

future..

Dear blog .
Da lama tak update blog. Bukan pe. Aritu kan blog tgh update. Mls nk kacau . so biakan wat sementara ni. And masa tu mod masih lagi dalam keadaan kemalasan . so . tu yang tak jadi jadi nak update tu . hehe. Aku baru je upload pic dekat fb . tengok la. Tu la memory yang aku rasa best jugak. Dalam class English only . no bahasa melayu. Err,
Oke. Bukan ni yang aku nak berceritakan .  sekarang aku telah pon buat keputusan untuk memasuki kolej risda . hmm . swasta . kolej . saya tau semua tu . tapi saya tak layak masuk ipta . result spm tak mmbanggakan . walaupon aku dapat a yang dikira oke lah dari tade a tu.  Aku tetap bersyukur . yang lain meraung nak dapat a. and 1 reason aku tak dapat ipta is . my English aku d. omg ! malu nye. Masuk khusus bi p English d. hergh ! tu sebab aku tak masuk khusus bi lagi masa spm . kalau sebelum  spm aku masuk khusus bi , confirm bi aku dapat a. hehe. Yeyejekan .huhu ,
Aku decide nak pegi kilej risda sebab ada 2 sebab :
1st reason is ibu dah buat sembahyang istikarah (ape ni . ibu yang buat . asal aku tak buat . kuang ajar punye anak.dush dush !! hehehe ). And ibu cakap esoknye ibu berborak dengan jiran aku. And jiran aku cakap kolej risda la bagus. Dari kptm . kptm susah sikit . peluang nak dapat pinjaman pon susah . cost aku ni ugabungan uitm . senang dapat kerja .blablabla . so kira macam jiran aku nilah petunjuk nye mana aku patut  pegi untuk sambung belajar .
2nd reason is ibu cakap kolej risda ni tempat ayah khusus dulu  so ibu cakap kira macam aku ni bakal waris apa yang ayah buat sekarang . aku pikir pikir gak betul la tu. Sape lagi yang nak waris ayah . along keje dengan kub . akak bakal jd cg . lagi lari dr jadi waris ayah. And awa amek computer sciene . kira aku la yang bakal jadi waris ayah .
Furthermore aku memang pikir aku dan pertanian tak buleh nak berpisah . kami sudah sebati . aku dilahirkan dikawasan felda yang penuh dengan alam hijau . walaupon bukan anak felda tapi sebagai anak pegawai aku tetap duduk felda. (nonsense) . and aku still ingat masa form 1 to form 3 kan ada kemahiran hidup. Kan ad chose nak amek yang mana . and apa yang aku amek is pertanian . betul. Masa form 1 to form 3  aku amek pertanian . and masa form 4 and form 5 pon aku amek pertanian . p more extreme . sains pertanian . dan bakal sambung ke kolej risda course pengurusan ladang .look. Aku mungkin tak boleh nak dipisah kan . mungkin allah dah tulis yang aku memang sesuai dengan pertanian and bakal menggantikan pekerjaan ayah ni.
24 ni aku bakal daftar and sebelum daftar aku sudah pon berjumpa kawan baru . harap nanti dekat kolej kite menjadi rakan yang baik k. J . harap berjalan lancar semuanya. Aminn .  and aku harap ija and fazly dapat kolej ni . kalau kite sesame kolej mesti seronokkan . hehe . and yaya , aku harap ko Berjaya pujuk mak ko sebelum daftar . aku berharap sangat kite dapat satu sem. Jangan la tangguh sem depan . soobs ! dan mien , aku tau mungkin ko kecewa sikit . aku mintak maaf k. aku tau aku dah janji dengan ko nak masuk kptm . dah dapat bp. Patu dah tukar cost dah pon . p last last aku pergi tempat lain . aku minta maaf k . aku harap ko Berjaya dekat kptm nanti and kalau free aku naik kl aku lawat ko k. J and kita tak satu kolej nanti insyaALLAH masa ijazah kita satu kolej k. J janji kita sesame Berjaya .
Sekarang sikit sikit aku packing barang nak masuk kolej . tak sangka sekarang dah nak masuk kolej . ibu pon macam excited nak anta aku pegi sana . ( sebenarnya ibu dah rimas aku dah duduk rumah sebulan .heheh) . and poli nak keluar ahad ni. Pe yang aku harapkan is tak dapat . hehe . kalau dapat nanti aku makin jadi confius nak masuk mana ni. Haish !

Sunday, May 15, 2011

i ♥ you !!!



i love my parent .
    ♥ABDUL RAUF BIN KAMARUDIN.
    ♥SITI ZAMRAH BT MEON .

i love my sibling .
   ♥MUHAMAD HAFIZ B ABD RAUF.
   ♥NORAZLINA BT ABU BAKAR.
   ♥SITI HAFIZAH BT ABD RAUF.
   ♥SITI HAZIRAH BT ABD RAUF .

i love my niece.
   ♥NOR AFEEFA QAISARA BT MOHD HAFIZ.
  

i love my cats !
   PUTIH .and so on.


i love all my cousin . 
i love my futher inlaw.♥♥
i love all my friend ! 
i love who read this !! 

Friday, May 13, 2011

grr !

blog da oke ? err . blog demam ke? da jumpe doktor? dah makan ubat .
mm . ubat tu doktor salah bagi blogger ke? kenapa entry latest saya hilang . penat saya tulis pepanjang tau . tentang persaan saya pulak tu . blogger ni kenapa . sakit teruk ke? pulangkan la entry saya tu. sobbs !!

Thursday, May 12, 2011

untitle

harini aku pulang ke rumah dengan penuh kekeliruan . betul . bile aku bukak pintu rumah , depan aku ade 4 surat . 3 surat untuk aku and 1 surat lagi untuk ayah . surat pertama  ikhlas dari plkn . oh . plkn . tanak layan . and tengok surat kedua ikhlas dari plkn . ahh ! plkn lagi . aku tanak kau la ! kedua dua surat tu aku campak ke katil kemudian aku tengok surat ke 3 . surat ke tiga tu buat aku gembira . ye . aku dapat kolej risda. baru je bercerita tentang kolej tersebut . aku pon bukak surat and aku dapat cost pengurusan perladangan. ye . tu cost yang aku minta. dekat upu pon cost tu lah yang aku mintak . but . aku confius . aku nak choose yang mana . lepas aku bace semua isi dalam surat tu . aku pegi ambil surat kptm . aku baca semula isi dalam kptm tersebut . kptm daftar 28.6.2011. bayaran pon not bad . and kalau nak masuk kptm tak dapat pinjaman 1 sem . but aku buleh mohon dekat mara rm1500 untuk satu sem . kolej risda pulak die under uitm . other mean kalau masuk kolej risda aku akan daftar masuk 24.5.2011 . saing ngan budak uitm coz cost pengurusan perladangan ada hubungan ngan uitm . bayaran pon murah . and semua ni bumiputra je .so orang melayu je yang ada nanti . and aku pikir pikir . tapi tak dapat pikir . -,- .
aku baring ke katil then ternampak dua surat plkn tadi . aku tetiba tertarik nak baca surat . then aku bukak surat plkn yg pertama . TAHNIAH anda berjaya blablablabla. kemuadian aku tengok kem die . hah ! KEM PLKN KARISMA , KUALA PILAH NEGRI SEMBILAN tarikh 17 may 2011!!! wtf(wat the felingg) !  jangan main gile . aku check kat internet aku KEM PLKN PELANGI MUADZAM SHAH ,PAHANG , tarikh 15.5.2011 oke . asal tetiba tukar tempat ? =.= aku tak percaya kemudian aku check surat plkn agi satu . same place and at the same time . apa ni . and aku nak buat aduan . asal aku dah nak masuk plkn baru dapat surat . kenapa aku slalu dapat lambat . and now aku kelam kabut nak download semua surat and and bile aku nak medical check up ? bodoh . tolong hantar surat awal buleh tak ?
sekarang ni aku dalam keadaan yang tidak stabil or lebih senang unstable .
aku hanya duduk and tengok 3 surat tawaran yg diberikan dekat aku . aku patut pilih yang mana . 
ayah aku kata masuk la kolej risda . dulu ayah pon masuk situ . ibu pulak cakap masuk hr la . senang . swasta buleh , kerajaan buleh . bile telifon akak, akak cakap masuk hr bgos . tapi ladang tu pon bgos . bile tpon along , along tak tau nak yang mana . dua dua bgos . pikir pikr la . and tpon awa . awa of fon . bz berkem .
zzz . npe semua orang bagi pendapat yang berbeza.
when aku cakap aku nak masuk kolej risda . and nak tangguh plkn . ada pulak yang cakap better abis kan plkn dulu . nanti tangguh kene wat jugak tak kira umur berapa . kalau tangguh susah . but kalau aku p plkn aku tinggalkan semua masa depan aku macam tu je . 
tolong la . nape plkn nak sgt ngan aku . aku tanak ko la . blah la ko plkn . takat elaun tak seberapa aku tanak la . nape mesti babitkan ngan aku .!!
and kalau pegi risda , aku tau . risda aku pon ada membe .  roomate aku . mmbe fb aku ade dua orang yg msuk kolej tu . membe sains pertanian pon dapat yang sama .
but kalau aku pegi risda aku akan lepas kan kptm . kptm pon ade mmbe . mien .. and mesti kecewa kan mien . mien !!hmm. aku realy confius and ade some one kata msauk risda tak bagus . hmm . tolong la aku . aku keliru apa yang aku patut pilih demi masa depan yang akan datang . kalau salah pilih binasa nanti . but insyaALLAH aku akan pilih mana yag betul .aku akan cube pikir betul betul . doakan lah aku pilih yang betul betul tok masa depan aku .




p/s : thanks pada sape yang sudi dengar masalah ni and thanks 4 the advise. 


Wednesday, May 11, 2011

under age ..

hari tu aku p maybank nak buat akaun . patu die cakapcakap la kan .
then tetibe die tanya . adek umur berapa ni . 18 tahun . die tanya dah genap ke belum . and aku cakap la belum . patu die cakap kalau belum cukup umur kene bawak sijil lahir . 
hah !! saya mana bawak sijil lahir la bang . 
"kalau gitu adik balik ambil sijil lahir adek tu .tade sijil lahir taley buat card bank."
zzzZZZ ..
kuang asam . ingat umah aku dekat pe dgn bank ni . haish . disebabkan aku tak cukup umur tak dapat nak buat bank card . heee . bukan nak cakap awal awal kalau bawah umur bawak sijil lahir . pas ni kalau aku p memana aku nak bawak sijil lahir . kuang asam . tengok nanti aku dah cukup umur . aku nak buat semua bank .
sekarang aku nak p memana aku akan make sure bawak sijil lahir aku . nak tido pon bawak . haha .

gile webcam .

hahah .
skang ni aku ngah gile webcam . :)
padahal bende ni dah lama ada . just tak gune je . hahah.
sonok sonok . oleh kerana ncet aku da rosak dah tak boleh nak gune camera . so ,i decide to use webcam .
hihihihi ..

peng peng !!

senyum . :)

hohohoh .

kantoi ad gg arnab . hahah
buruks !!




p/s : aku suka SS . whatever . 

Tuesday, May 10, 2011

sobsobsob -,-javascript:void(0)



tinggal lagi 5 hari je nak p plkn . takutnye . tak packing barang pon lagi . camner ni . seram la .
nanti aku tinggalkan family aku . tinggalkan ncet aku . tinggalkan laptop aku . tinggalkan broadband aku . huhuhu . buleh ke tak aku hadapi ek ? T_T

Monday, May 9, 2011

oh kampung ..

argh ! 3 hari duk kg mcam orang tak betul . nak on9 pon aku rasa nk panjat bumbung bru dapat . giler la . and kampung tu da lah banyak habuk sume . heee ..
cik nessa merungut . hehehe . bukan slalu la . ok . balek kg coz buat renovatio sikit . yela . kg tu ibu yg jaga . so kene la kemas kan . and aku tak sabar nak tunggu 3 years lagi tok buang rumah kampung and buat rumah baru . ehehe . tak saba tol . and aku nk pilih bilik yg paling besar tok aku . huhu . macam macam aku dah pikir kaalau da ada rumah sendiri . tak sabar nak tgu 3 years lagi . heheh . nak ada rumah sendiri . and rumah yang lebih luas . hehe . saba saba .
ni la suasana kg aku . tak mcam kg pon . hahah .




tak kira dimana saja. cnta kami utuh walaupon tanah dah runtuh . heheh


Sunday, May 8, 2011

MOTHER DAYS !



Assalammualaikum . J
Harini hari ibu . so aku hug n kiss kat ibu . theee . J
Ok . as usual . hari ahad mesti faiz tu akan msj my parent . true right ? last week he text my dady . this week he text my mummy .
Hari ibu die pegi wish kat ibu . wow ! berani nye die . kalo aku takot taw . hehe . but im proud with you sygg . berani buat apa saja . aku rasa la kan . hehehe . mula la piker merepek ni . antara azam faiz tahun ni mybe nak lebih kenal nan family aku . maybe la kan  . (die baca blog ni abis la ) hehe .
Hehe . die wish pe ntah . and ibu cakap terima kasih . then mase breakfast ibu ask about faiz . aku pon shyshy nak jawab . hehe . ibu tye mana kenal faiz . sebaya ke . hoho ! and aku story dekat faiz . die ngantok agy . arghh ! did I care . nak story . dengar dengar . hehehe .
After aku story kat die . dia malu . haha . padan muke . and aku nganjing die .
“ ee . tak malu msj kat ibu kite “ J
Haahaha . padan muke . aritu nganjing aku kan . padan muke .
Tapi..
Aku nganjing die patu die merajuk . ta balas msj dah . hmm . bia la . dulu awak perli saya buleh . takkan nak perli awk sikit da merajuk . hmm . (ungkit J)
Patu aku ada bg msj kat ma wish mother day . but tak balas pon . maybe tade krdtkan . huhu . bia la .
Janji aku dah wish . hehe .

Arinie masih kat kg . haish ! frust la pulak . aku nak balik . ini sume coz org tu wat keje lembap . ntah pape . hesh ! mula la nak marah ni . p nasib baik la die dah tebang pokok pokok kat kg ni . ada lah jgak line . klo tak elak aku panjat bumbung je nanti . hehe .
Aku dah buat keputusan nak pegi temuduga institute pertanian tu . cg rosnah cakap bende tuh bgos . just nk kea lam pekerjaan tu lambat la . and aku da but keputusan nak p kptm . aku nak tukar cost jgak ! tak kira . nak amek hr . aku mmg nak tkar . nak sama nan faiz . but . faiz suh lek lek . tau tak aku usaha tok tkar cost untuk kita sama . ape la .

Tape la . yang penting aku sambung belajar . and kawan kawan aku yg pegi form 6 tu . good luck k . haha.
Aku tak terpikir nak amek form 6 la . tanak dah beruniform . huhu . korang pakai la uniform tu . uniform aku abis sume kene conteng . haha . 

Friday, May 6, 2011

upu !

continue....

arinie upu kuar . wah ! sume excited nak check . termasuk . and result die ade yang hapy n tak hapy . bg aku . oh . nothing happen . tade perasaan tgok result tu . mmg dah agak tak dapat kot . yela . kawan aku 6a tak dapat . ni kan aku . helo !! aku sedar lah ! aku tak kesah . and aku dapat kolej risda . but ibu tak bagi . kate nanti payah dok pendalaman blablabla . oke . dulu suh masuk pertanian . ni . haish ! malas la nak cakap . n then make decission pilih kptm . but as usual confius . computer system and networking ? haish . ad abang mentor kat uthm tu ckp susah for a girl . n kawan aku kat felc cakap easy for a girl like u yg suke ngadap laptop . hmm . sedikit nganjing eh . hahah . and other side cakap hard . takut tak lah bawak . and awa sugg to chose  HR . hmm . mmg ad pikir nak msuk hr tu . n bile da awa sugg tu rasa mcm nk tka gak dekat cost tu . then my cousin jijie cakap hr senang . blaja pon sempoi je . aku dah mule nak tkar cost nih . haish ! hahaha . what ever . n upu ramai gak ek kawan aku yg tak dapat . . klo da rayu pon tak mestinye dapat . n klo mohon dapat alhamdulillah . rezeki tuhan bagi . bley msuk . sementara tak wat pape kan ? please think your future oke . and we talk about betapa takutnya nak g plkn . heh ! seram

Thursday, May 5, 2011

C.I.N.T.A

arinie aku malas nak taip . so aku copy n paste je about love .

what is love . let see what ours teacher said about L.O.V.E .

GURU FIZIK
Cinta adalah merupakan daya tarik – menarik antara kutub positif (lelaki) ke kutub yang tak sejenisnya (tentulah si dia).

GURU BIOLOGI
Cinta merupakan cara mempelajari hubungan antara makhluk hidupan dengan lingkungannya.

GURU KIMIA
Cinta merupakan tindakbalas kimia yang tidak diketahui unsurnya.

GURU MATEMATIK
Cinta adalah satu cara untuk menentukan daerah ketidaksamaan antara dua garis yang tidak sejajar.

GURU PENDIDIKAN ISLAM
Jangan sekali-kali meninggalkan cinta tetapi jangan terlalu dekat padanya kerana hidup ini penuh dengan iblis dan syaitan yang sanggup menggoda manusia untuk membuat dosa dan cinta adalah sasaran dosa.

GURU PENDIDIKAN MUZIK
Cinta adalah ibarat irama dan lagu yang tidak dapat dipisahkan.

GURU EKONOMI
Cinta merupakan keperluan manusia yang harus dipenuhi sama ada secara langsung atau tidak langsung.

GURU SEJARAH
Cinta akan hanya akan menjadi cinta sekiranya ianya tepat dan benar. Tapi jangan lupa jika ada sebab, pasti ada akibatnya.
ps:bende nih senang ar....

GURU GEOGRAFI
Cinta adalah seperti 4 musim yang melanda kebanyakan Negara Eropah…. kadangkala berbunga, kadangkala panas, kadangkala dingin dan kadangkalanya luruh.

GURU BAHASA
Cinta dianggap indah kerana di dalamnya ada satu kesatuan yang harmonis antara bentuk bahasa dan isinya.

Wednesday, May 4, 2011

bday ayah + aku = ulu bendul

holaa !
aku nk story crita 2 .5 , 2011 pye . hehe .
aritu bday ayah . aku ajak plan p pd , but oleh kerana jauh , so ayah decide g ulu bendul je . then kami g ulu bendul . kat citu ramai gak org . but semalam lagi la ramai ,
kami mandi manda then potong kek kat ctu . bdak bdak tgok je kami potong kek . hahaha . patu , after mandi ad show ular kat atas sana . aku n ayah je pegi . ibu n awa malas ! hahaha . then kat citu byk la ular . n aku amek pic nan ular . wee. takot takot pon berani k . hahaha . mmg best . but , ari td aku baru tgok brta ulu bendul ad budak lemas . bhya tu . air pon kotor . nasib baik la masa kami sekeluarga pegi tade pape kan . alhamdulillah ..
and faiz wish bday ayah . hahaha . lawak la . rasa nak nganjing je . p tak baik la . hehehe .

HAPPY BIRTHDAY AYAH !!














ni la kek die .

ibu suap ayah .



awa gonjol .