Thursday, April 14, 2011

♥ hari hari aku di BAIDURI 2 .. ツ

. ツ



Aku nak crita ckit sal hari hari aku ade kat institut teknologi utama . tanak ckp kat stu . nak cakap hal aku kat dalam dorm . haha .  1st  day nih duk asrama . bile aku dapat letter dr bapak aku yg aku dapat khusus bi kat kelana jaya . rasa nak demam pon ada . hehe . 1st day la . cuak lar .  aku da pack barang , k . g hari khamis . I should come on Monday . but aku ckp kat ayah aku tank msuk orientation day . GEDIKS arn . haha . nak g tu byk brg ta ciap ni . elak tertgl je arn , patu da smpai aku da dftr sume kat pejabat tu . aku mula la knl cik padil , patu madam maznah . aku masuk dorm . ha ! hari hari aku dorm da START . J
Aku  masuk dorm tade org der . aku sorang je . akk aku bising bising kat ctu . nak aja aku maki . orang tgh tahan SEBAK nak nangis die kasi bising ha . then , after kemas kemas barang . family aku nk balek . puii ! nangis der gua . haha . malu je bile ingt . hehe . yela . 1st day dok . tacing r cikit . lupe nak ckap waktu time tu da petang . dak laen bz orentasi aku dok dorm . hehe .
Aku dok dlm tu bosan , aku mandi lar . then gosok baju . aku gosok sume baju aku . dieorg tak balek lagi . aku do katas katil , golek golek  patu aku nak tido da ni . aish ! masuk plak budak dorm aku ni . haha . dgn muke ngantok , selekeh bagai dieorg tgok aku . haha . BURUKS sial muke aku . then aku bangon g toilet . senyum je la kat sume arn . haha . malu kucing lagi time tu . then aftr balek dr toilet , aku tgo . org 1st aku jumpe SHIELA . then aku knl sblh ERAH aka MAK . follow by MINAH , MIJA , ASMA , KAK YAN , KAK SHILA , KAK AZIE . AIN aku tak knl sgt time tu . maklum la geng nan DORM SEBELAH JE . haha . pastu esok nye YAYA dtg . thenKAK ILA  AIZA , WANI & ATIN . last skali ABIE . patut nye 15 , but abie msuk jd 16 . haha . sejarahnye , dorm atas berpuak . so bek aty ajak dok bawah . okey la kan . BELAS KASIHAN pe aku ni . hehe . aku pikr sume sebaya upenye ade jgak yg sister . aku dpt tau kaki la da ad dip aku mcm . HAH ! yeke . haha . tataw pape . hehe .
Haha . aku nk balek mgu tu , but tak buley . CHET ! okey . sabtu pepagi aku da suh mak aku jmpot . ptg tu aku balek . gembeng la ckit . haha . then msuk dorm wat muke oke . haha . malam tu spend time la sesame . wat pe je ntah la . haha . soknye ahad kteorg g TASIK KELANA JAYA . memula g GIANT dlu . kasi duit abs . then g tasik kasi cuci mata. haha . dr bru knl da mcm lama kenal . dgn pose nye . camera gne fon aku . mmg la low kualiti . but have fun kan .


ciap ciap g GIANT . :)



posing dulu otw g GIANT tu .



da msuk GIANT dah .


 duit da abis chill kat TASIK PLAK .ツ



rehat dulu pas penat tawaf satu tasik . ツ

Aku makin seronok dok ctu . but cdey gak la . aku sorng je elc . y glen cost laen . g claz len len . HAISH !huhu . n aku tak tau cmne erah dapat panggilan mak . but tu  mmg melekat abs la . haha .  kami pon start share everything . pakaian , tdg , makann , sabun but underware not ea . haha .  then . ad hari y gist time in my life this thing happen . bese kat tb je . but . in front of me . OMG ! so scare . berlaku la maracau racau tu . pe ek ? aku lupe la name die . SANTAU ?  pe ntah . YG ANTO MASUK DALAM BADAN TUH .  haha . bukan maen . huruuf besa tau . pe ek ? ha . HISTERIA . yg tu la aku rasa . hehe . mula kat dorm dpn aku . mula la mgu  tuh sume nye mnjerit ketakutan .banyak la kne kco . dak dorm aku dgo nangis la . mmg SERAM ABIS !  dorm dpn mmg rmai kne . then hari BERSEJARAH berlaku kat shiela. mmg aku takut +++++ cdey la . seb bek ATIN brani . ( bga la tuh ) hehe . die la yg terer sal ni . ttbe kuar sore laen kat shile .bpk cuak aku . then , mlm tu jgak  ad pak imam la (aku piker) dtg . ramai gak . 3 ke 4 ntah . n ad pembantu jgak . mlm tu la aku nmpk . mule mule sape yg pena kene hysteria di asingkan . smntra tgu mlm ckit baca la doa . aku ingt g . MENGUCAP ,baca AL-FATIHAH , KULALLAH 5kali , SELAWAT NABI 7 kali . (btol tak ? klo btol angguk .)
Oke mse aku mengucap n laen laen , org belakang aku ni angin taw . tak abis abis kuar angn . angn tu da mcm nk msuk bdan aku dah . then ttbe die nangis . pergh ! trus gua lompat g kat tmpt laen .  mne taknye . cuak do ! ramai pujuk . ttbe die ngamok . pak imam n de geng dtg la . pgg die . die la plg hyper . patu ain dorm dpn pon kne . mmg cian la kat die . die je yg kne . then ubt ubt tu la aku seram tau . nak ngs ni . sabra je arn  aku tabah . tank nangis . tkot terkne plak arn . yg aku ingt ad seko ibu ,3 org anak . handal arn . hehe . da ubat sume kne plak tdo kat surau . babat die , ramai tuh dlm tu . tak panas plak arn . umpama IKAN SARDIN DLM TIN . mmg panas . sok nye kteorg kuarantin . taley plak nk ckp nan org len . hesh ! memelik tau .Mmg dijaga abs la . seb bek esoknye cuti raya cina . mmg  aku balek tu cuak cuak la . msj bebudak dorm tank balek . takut . hehe . terbayang bayang tau . asma agy la . da smpai ckp nan mak die . tank g da . mmg SERAM gua ckp sama lu . haha . balek tu , katil rapat doe . g memana pon bertga . tanak berdua . haha . then .

AKAN BERSAMBUNG . PENAT LA TAIP . TGU PART 2 K . J

No comments:

Post a Comment