Sunday, April 24, 2011

Diet become superb DIET !


Hari ni balek kg . aku mula nk je ckp tank ikut . nk sndrian di rumah . then 4 sure ibu tak bgi . ciap je la .
ukey .da smpai kg , and  memandangkan lemak kat badan aku semakin menaik . so , bile balek kg aku wat kptsan utk bersenam la . kg tuh da la kotor . YG LAIN TAU BALEK PATU BERSEPAHKAN BALIK . AKU PENAT KEMAS KORANG BALIK NK BERSEPAHKAN . LAGI LAGI YG ADIK BYK TUH !!
Balek kg , as usual sapu . ibu tak suruh . aku da sapu dah . nk bersenam katakan . then after sapu , aku mop . HUH! Capet bangat . then , panas terik tu .
Aku teringat kat cndol . uh ! cndol . BESTNYEE . but , ibu ckp cndol da ttup . ala . tak kira .tak dapat cndol nk aiskrim la . aku pikir mlm ni mkn aiskrim je la.
Bleh dietkan . ha . so , 6.30pm aku siap then aku n ayah nk g . ttbe ibu ckap nak ikut . heish ! bru nk date nan ayah . hehe . patu 15 mnt tgu ibu ciap , pegi la bustand.
Tgok kot kot masih berpeluang utk mkn cndol . but malangnye kedai tu da tutup . then dpn cndol tu da ade medan makan . 1SELERA,1MALAYSIA . wah ! aku ingt tnk mkn . skali ibu ckp jum la mkn . hmm . terus hlang aku rasa nk diet . aku makan laksa and limau ais . masa waiter tu tye nk mkn pe .  then aku mkn . pergh ! da kyg . but aku still nak aiskrim , coz dr dlu nk but tak dapat ni . da abs mkn otw nk g kete , ibu cakap plak nk sate tak ? aduish ! ibu beli sate . ayah g beli kebab . ha . mmg dlm aty aku da cakap diet tak jadi nih . adududu . after that g econsave . ibu tank ikut , but ttbe turun . aduh ! byk nye ibu beli . bkan nk beli aiskrim je ke ? but npe da nk dkat rm100 . lantak la . duit ibu . janji aku dapat makan aiskrim. Hehe.  akhrnya aku dapat mkn aiskrim , n balek uma makan sate . OMGOSH ! naek la bdan den ni ha . but all this aktvti byk mmbntu aku . aku kurang teringat pasal problem aku . n ni mybe kptsan baik dr stay kat uma . n memikirkan hal yg berlaku ni . oh YA ALLAH . npe la bnde ni berlaku .. WHATEVER . aku cdey . nak crita kat kekawan pon tak mampu . aku tak dpt nk amek gmba coz tak dpt nak senyum . maaf . saya tak dpt nk senyum . YA ALLAH ,bantu la kehidupan aku ni . hmm ..
Then the next day , Sunday aku dapat cndol . yes . hehe . dady belikan aku cendol . then breakfast mmg byk . kenyang gler . cmner mau diet nih ? huhu . mkn nasi lemak , popia basah . mmg byk la aku ckp . then si die kol aku , die wat like nothing happen . hmm . whatever . as long he love me , that oke . hehe . mod aku jd baik lpas tu . men nan sara sume . hapy doh !  evrthing gonna be oke . mod baek pye . hehe . then otw nk balek uma sgh pasar . OMG ! BUY NEW SHAWL ! loike . J hehe . tgu aku plessing keyh . hehe . then beli tengkorak ayam . ataupon rangka ayam . mmg nyummy ~ . hehe . oke tu je . so kat cni aku nk kap yg diet aku tak mnjdi . puii . mkin gemok la syy! 

No comments:

Post a Comment