Saturday, April 30, 2011

HOW YOU KNOW YOU WEIGHT GAIN ?

 Question from anymous.
1 month aku stay rumah , aku memang betul betul rasa berat aku naik . cmner nak tau berat kita naik ek ?
__________________________________________________________________________________

Rumah tade penimbang berat and nak tau camner berat tau . jum jawab soalan tu and tgok opinion beberapa orang . J






NAME : miss hanny al Zahra bt abdul .
AGE :  23 years .
From : arab .
Work : salesgirl
Opinion : (sudah di translatekan ke b.m . harap maklum. )
               Bila anda rasa anda akan gemok , tanpa penimbang ialah bila anda rasa hidung anda kembang dari biasa . ye . anda tak percaya . tengok cermin anda dan lihat . adakah hidung anda besar dari biasa . kalau ye . tahniah ! anda semakin gemok .  sebab itu saya memakai purdah , kerana saya ingin menyorokkan hidung saya . terima kasih . salam .J




  NAME : miss vivinisa bt rauf .
AGE : 19 years .
FROM : Jakarta, Indonesia .
OPINION : iya . bila ya aku tau aku akan naik beratnya . hmm . aku ngak pasti la . aku ngak piker dong tentang itu  .yang saya piker parti , parti ,parti . asalkan aku berpesta  mungkin ngak naik beratnya . okelah . saya mau berpesta ni . cewek (lesby) gueh uda panggil tu . daa ~






NAME : madam siti loli .
AGE : 30 years .
FROM : paris .
Work : bisnes women .
Opinion: mm . I thing , bile weight I naik , bile pipi I naik . ye . almost every night I akan tgok kat cermin , adakah pipi I akan naik . jika ya . maknanya I kene pegi salon tok sedut lemak pipi I . that all .






NAME: miss n(nama glamour .)
AGE : undefined .
From : melay asia  .
Work : model, pelakon .
Opinion : hmm , u da hide muka I . I tanak wartawan tau I masuk blog yang tak femes nih . hee ! what ?! mintak pendapat ?! soryy . I tade masa dengan semua ni . u Tanya orang lain la . I banyak shoot ni .. daa~ (terpaku penulis seketika .)







NAME : siti hanisa bt abdul rauf .
AGE : 17teen to 18teen .
WORK : stil searching .
From :Malaysia .
Opinion : saya tak kesah nak Tanya apa . saya banyak masa terluang ni . saya pon tak tau nak wat ape . (mungkin penulis takot jadi macam artis tadi ) . hmm , pendapat saya , bila saya rasa berat saya naik . mm , bila saya tak buat apa apa kerje and bile saya tido . ye . bile saya duduk dirumah and tak buat ape ape just tido saya akan rasa berat saya akan naik . betul . and nasihat saya , jangan terlalu tido , buat lah kerja yg mampu turun kan berat badan anda dan jangan terlalu on9 . (nganjing penulis ) . thanks . J




Conclusion is , anda sendiri yang tau macam mane berat anda akan naik . jangan percayakan cakap orang lain and believe your self .semua ni tade kene mengena yang hidup or yang dah mati . just gurauan bile line broadband lembap .line lembap gile . aku nak on fb pon tak dapat . so aku buat la bende ni . have funn !  

p/s : kalo ad salah ejaan o  bi aku fail . tayah r kutuk ! ni blog aku . aku punyer hal la ! hoho !.  

Tuesday, April 26, 2011

dream nisa . dream ..

thing that i realy want .

NOTEBOOK
BROADBAND
NEW PHONE
DSLR
MONEY (never enough)

oke . ade 3 bende je lagi yang aku belum dapat .


  • NEW PHONE .
hmm . ncet sony lipat aku ni da rosak . camera da taley guna . susah wo bile camera taley guna . someone sugg suruh gune vivaz . wo . g tgok kat kedai tadi . rm 800 . mana nak cari ? so . aku pikir  elaun plkn sebulan rm 150 . 3 bulan dah jadi rm45o . now , aku pikir aku akn beli fon use my elaun . hehe . ak  merenget kat ibu insyaALLAH dapat . hehe . but tak sure sony vivaz k .

=   .



  • DSLR .
yg ni memang aku nak sesangat . klo ley before raya aku nak . haha . oleh kerana abang aku pon iye iye nak jgak . so aku pikir , bile ibu dapat duit kutu next month , aku nak suh ibu beli DSLR . klo ajak along pujuk ibu , msti ibu beli punya . haha . bgos tak rancangan aku nih . haha . lagipon kan nak pegi sabah . so . mesti guna la camera tu . now , tgh usha tok dptkan dslr . 

klo aku dapat yg ni . mmg best !


  • MONEY .
haha . no one can give me money . aku dapat pon akan habis jgak . rm200 dalam sebulan tak cukup . caya lah cakap aku ni . dulu dok klana jaya . rm200 tak cukup . so , sape byk duit . gimme ur money !! haha .



Zaman hingusan . :)




Assalammualaikum.. J
Tadi baru je abis tgok cerita upin ipin . haha . best giler . cerita tu buat aku teringat masaa zaman aku sk dulu . haha . malu la ingt zaman dulu . ngan pakai tudung yg SELEKEH YG AMAT . haha . nk cerita sikit . masa aku standard  1 sampai 3 , aku sekolah kat sk Bandar baru serting . then mase standard 4 hingga 6 aku sekolah kat Pahang . mmg pendalaman giler la aku ckp . nama felda pon pelik . FELDA BUKIT KEPAYANG . haha . penah dga tak ? sape yg penah dok Pahang tu , pena la kot . hehe . msuk skula felda tu bru aku pakai tudung . klo tak pindda aku rasa mmg aku tak pakai lah . haha . kat cne aku la yg paling tak reti pakai . sumpa buruk . haha . then aku berkawan la dgn NALE, FARHANA , NAJWA , WAWA . major byk dah lost contact . but skang aku da jumpe balek . ade yang kat fb . and sorang agy aku jume balek msa aku g khusus bi tu . haha . best giler . teringt time tu subjet bm . cg pe ek nme die . cg padil kot . p cg tum mg best la . lawak giler . suke menyanyi dlm kelas . ade tu , die pena cakap .” suara saya sedapkan . buleh masuk af tak ? “ haha . sumpa cg tu lawak . ad lagi aku ingt , die suke nganjing aku . coz dulu poket baju aku ade zip . wah . die rasa pelik . haha . n dulu kan ad pakai kasut magnet tuh . haha . aku pakai kasut tu pon die g la men men dgn magnet tuh . haha . lawak la cg tu . then ad kekadang die nmpk aku menung o student die ngah wat latihan then die mnjerit . HEI !! NASI GORENG . HEY !! NASI AYAM .. haha . lawak siak . suke wat student die terkejut . then ade 1 day die suruh kteorg bawak bekal  tok esok .. die kata “aku nk korang sarapan depan aku , patu blaja pon mest bersemangat” . haha . aku ingt g cg tu ckp . siap nan gaya . mana la cg tu pegi skang ek ? esok nye bawak bekal , wah ! bukan main . sume bwk mknn hebat hebat . aku beli je bekal tu . coz ibu time tu pegi seremban . and we sharing our food . and  2 masa tu kteorg tak blaja . bz dgn makan . haha . mmg seronok la time tu . g pon mse standard mane piker nk lawa sume ni . tak mcm skang . haha . pape pon aku mmg suke cg tuh . hope cg tu Berjaya dlm khdpannye . aminn .

Monday, April 25, 2011

new recipes . :D

assalammualaikum . :D
petang tadi , sumpa aku lapar giler . then bkk peti ais . hmm . sumenye bese je . yg aku nmpk soya , air n brg dapur je . then aku search lagi . dlm almari .kott kot dpt something . hehe . ad jajan je . ala . nk save dulu . hehe . then aku terjumpa la jagung dlm tin tu . haha . aku amek la . then . bkk . mkn je la gtu . but ! masin giler kot . aku g peti ais , amek soya aku mnum . then . AHAH ! i got idea . aku letak air soya dlm cawan , then aku letak jagung tuh . pergh ! mmg sedap la aku kap . haha . tak caya cer try . :)

  
letak soya dlm cawan .

kita amek plak jagung .

then . ni la hasil die . best . :P
(actually bkan cmni kaler die . nk tau try sndri . )



Sunday, April 24, 2011

Diet become superb DIET !


Hari ni balek kg . aku mula nk je ckp tank ikut . nk sndrian di rumah . then 4 sure ibu tak bgi . ciap je la .
ukey .da smpai kg , and  memandangkan lemak kat badan aku semakin menaik . so , bile balek kg aku wat kptsan utk bersenam la . kg tuh da la kotor . YG LAIN TAU BALEK PATU BERSEPAHKAN BALIK . AKU PENAT KEMAS KORANG BALIK NK BERSEPAHKAN . LAGI LAGI YG ADIK BYK TUH !!
Balek kg , as usual sapu . ibu tak suruh . aku da sapu dah . nk bersenam katakan . then after sapu , aku mop . HUH! Capet bangat . then , panas terik tu .
Aku teringat kat cndol . uh ! cndol . BESTNYEE . but , ibu ckp cndol da ttup . ala . tak kira .tak dapat cndol nk aiskrim la . aku pikir mlm ni mkn aiskrim je la.
Bleh dietkan . ha . so , 6.30pm aku siap then aku n ayah nk g . ttbe ibu ckap nak ikut . heish ! bru nk date nan ayah . hehe . patu 15 mnt tgu ibu ciap , pegi la bustand.
Tgok kot kot masih berpeluang utk mkn cndol . but malangnye kedai tu da tutup . then dpn cndol tu da ade medan makan . 1SELERA,1MALAYSIA . wah ! aku ingt tnk mkn . skali ibu ckp jum la mkn . hmm . terus hlang aku rasa nk diet . aku makan laksa and limau ais . masa waiter tu tye nk mkn pe .  then aku mkn . pergh ! da kyg . but aku still nak aiskrim , coz dr dlu nk but tak dapat ni . da abs mkn otw nk g kete , ibu cakap plak nk sate tak ? aduish ! ibu beli sate . ayah g beli kebab . ha . mmg dlm aty aku da cakap diet tak jadi nih . adududu . after that g econsave . ibu tank ikut , but ttbe turun . aduh ! byk nye ibu beli . bkan nk beli aiskrim je ke ? but npe da nk dkat rm100 . lantak la . duit ibu . janji aku dapat makan aiskrim. Hehe.  akhrnya aku dapat mkn aiskrim , n balek uma makan sate . OMGOSH ! naek la bdan den ni ha . but all this aktvti byk mmbntu aku . aku kurang teringat pasal problem aku . n ni mybe kptsan baik dr stay kat uma . n memikirkan hal yg berlaku ni . oh YA ALLAH . npe la bnde ni berlaku .. WHATEVER . aku cdey . nak crita kat kekawan pon tak mampu . aku tak dpt nk amek gmba coz tak dpt nak senyum . maaf . saya tak dpt nk senyum . YA ALLAH ,bantu la kehidupan aku ni . hmm ..
Then the next day , Sunday aku dapat cndol . yes . hehe . dady belikan aku cendol . then breakfast mmg byk . kenyang gler . cmner mau diet nih ? huhu . mkn nasi lemak , popia basah . mmg byk la aku ckp . then si die kol aku , die wat like nothing happen . hmm . whatever . as long he love me , that oke . hehe . mod aku jd baik lpas tu . men nan sara sume . hapy doh !  evrthing gonna be oke . mod baek pye . hehe . then otw nk balek uma sgh pasar . OMG ! BUY NEW SHAWL ! loike . J hehe . tgu aku plessing keyh . hehe . then beli tengkorak ayam . ataupon rangka ayam . mmg nyummy ~ . hehe . oke tu je . so kat cni aku nk kap yg diet aku tak mnjdi . puii . mkin gemok la syy! 

confusing ..

dear dairy , aku rasa he has two character . hmm . PELIK !!

Friday, April 22, 2011

im oke .

people ask me . nisa oke tak ? kemod oke tak ? nape ni ?
im oke . dont woryy . im ok . believe me .

actually , im not ok . sorry friend . 




p/s: nyonya , aku take this picture . THANKS . 

Thursday, April 21, 2011

PENATTTTT!!!

extremely TIREDD ! tak mampu nk taip . byye . =.=




Wednesday, April 20, 2011

♥ hari hari aku di BAIDURI 2 .. part3 ツ

aku nk cite ni pat abs . so . kmbali ke part 3 k . 


Patu mula la nak start fitness kat sane . plan la kan . nak jogging katanya . haha . sampai je tasik jogging satu round je . da tu berjalan je lebih . yaya je semangat nk jog . haha .seb bek ada kemudahan  kat ctu kan . haha . jogging pon pose taw . haha . jgn men men . as usual use camera fon abie la . hahaha . THANKS ABIE . J

before jogging kne bg name dulu la . haha.
oke . da smpai tasik . warm up dgn amek gmbo .hehe .

oke . da joging . sape pendek cm dieorg ni ,hehe , pnjat bnde ni bg tgi . 
hehehehe.

Okey . after a few day later  ade hari maulidur rasul . haha . yeye ni . bersiap bukan main . glamour je kan . p dalam dorm la . nk kuar cabut balek . bg aku ary tu mcm bersejarah la gak . haha . asal ? ADALAH . hahah . aku ye je ingt mlm tu ad syarahan ke panggil ustazkan . upenye nyanyi lagu je . haha . yg penting FELC best la kan . aku tak msuk . terlalu glamour la katakana . hehe . bdak MM terpaksa msuk . cian dak doorm aku . tade org nak msuk . so dieorg pon msuk la . haha . patu yg sonoknye DM wat makann best taw . ta pena die wat gtu . gile sedap . haha . but , mslahnye aku ? haha . gedik sial . aku wat gaya usop wilcha . haha . gedik sial . but aku suke coz dak dorm aku hapy . haha . gile gile . hehe .

maaf . shaking . low quality . hehe .


cik nessa msti dgn mummy . hehe .

suasana di sana . hehe .

aku paling comel kan ! haha .


ha . ni nk g dm . ingt mkn pe arn . upenye . PERGH ! mknn cdap ciot . hahah .
jarang tu die wat mknn gtu . haha .

oke . then aku suke giler bergambar . suke sanagt . bab tu aku letak gmba je byk . hahaha . ukey . yg ni sume gamba je . part 3 mmg aku nk ltak pic byk . tnk menaip . haha . tgok tgok . :)

ni dpan kolej tu .

ni kat tasik . baru lepas mmbeli belah mknn kat asap dapur . haha.
lapor la . dm tak best . hehe .

ni weekend . soryy weekend aku hilang . haha.

ganas bebeno . haha.

mcm tgu pinangan je kan . haha .

ni ptg . slalunye time ni tgh tgu waktu nk serbu dm . haha .lepas outing mlas nk nek . so dok je la nwh .
pe agy . semntara tgu bek amek gmbo . hehe .

:)

pic ni hye duorg ni je pndg kmra . yg len tgh khusyuk tgok dorm laki .
hehe . yg tkg amek pon tgok dorm cne . dieorg je yg ready . haha .





♥ hari hari aku di BAIDURI 2 ..part 2 ツ

almost few day gak la nk smbung cte ni part dua kan . haha . k cntinue .


then after berlaku sume tu . kteorg mule  semakin bermesra . lagi klo amek gmbo . aku ni pantang nmpk camera . mula la nak berGAMBAR . huhu .  aku nak story  ckit . oleh kerana aku ni sorang je FELC ,  yg len ade yg same cost, tiap kali amek gamba msti tade aku . SO SAD . L
 tgok ni . without me . L






TAK ADIL !!! huhu .



Oke . patu ttbe kne pgl arn mse tu . malam la .rocal kot . 
YEAH ! finally . gamba bersama (wlaupon shaking ) hahah .  balek takbir time amek gmbo tu malas la nak story . sakit aty je . DIEORG NGARUT  TAU ! p best la pat amek gambo sesame . kan . J










haha . seronokkan posing posing . hehe . wlaupon shaking time tu n ntah pe jadah berlaku time tu .
but all thiss memories akn aku ingt smpai bile bile . 
HAHA . kemudian , kiteorg lepaking malam malam . saja penat dok dorm je kan . hehe . KONON . padehal nak cuci mata n maen mata tuh . bkn aku taw . budak dorm aku k . date perkara biasa . dak dorm kteorg je la yg byk ramai pndg slek . haha . mlm pon aku nk pose k . hahaha . sronok doe kat ctu . lelagi amek gambo. tu hoby aku . korang nk p cuci mata p la . aku nk amek gmbo . hahaha. 


soryy yaya n asma . HEHE .

 nessa n mak . (sygg mak . ) :)





SNAP!! SNAP !!



okie la . this time byk gmbo . tgu yg part3 la plak . bebanyak korang rimas . heheh . 

Tuesday, April 19, 2011

please ! DO NOT ENTER MY ROOM !




okey . nape aku kap gtu . bcoz rtu pakcik aku msuk bilik aku time aku tengah tdo .
HEY ! npe masuk . hehe . pakcik aku msuk bkn wat mcm mcm ea . die msuk coz die nk g toilet . EMERGENCY . haha . toilet luar tgh guna . so guna toilet aku . n that time aku tgh tdo oke . malu la der wa tdo begitu sopan then pakcik wa masuk . MALU !!!

so . jgn masuk unless aku da bgon o pntu bkk .


aku bukan kedekut . tau la . just tak maniskan msuk bilik anak dara . 
DAA~ tak manis . ke ko tdo yg tak manis . hahaha .
k . aku tdo tak ganas mane . just bantal kat kaki , bantal peluk kat pale . ha . oke pe aku tdo . KAN !!!
n aku tak bg bkn bedroom aku messy . but , bedroom aku lawa k . 
BERSIH . tak mcm bedroom ko . ! haha.



ni BILIK aku !!



ni bilik KO !! hahah .


Saturday, April 16, 2011

Thursday, April 14, 2011

♥ hari hari aku di BAIDURI 2 .. ツ

. ツ



Aku nak crita ckit sal hari hari aku ade kat institut teknologi utama . tanak ckp kat stu . nak cakap hal aku kat dalam dorm . haha .  1st  day nih duk asrama . bile aku dapat letter dr bapak aku yg aku dapat khusus bi kat kelana jaya . rasa nak demam pon ada . hehe . 1st day la . cuak lar .  aku da pack barang , k . g hari khamis . I should come on Monday . but aku ckp kat ayah aku tank msuk orientation day . GEDIKS arn . haha . nak g tu byk brg ta ciap ni . elak tertgl je arn , patu da smpai aku da dftr sume kat pejabat tu . aku mula la knl cik padil , patu madam maznah . aku masuk dorm . ha ! hari hari aku dorm da START . J
Aku  masuk dorm tade org der . aku sorang je . akk aku bising bising kat ctu . nak aja aku maki . orang tgh tahan SEBAK nak nangis die kasi bising ha . then , after kemas kemas barang . family aku nk balek . puii ! nangis der gua . haha . malu je bile ingt . hehe . yela . 1st day dok . tacing r cikit . lupe nak ckap waktu time tu da petang . dak laen bz orentasi aku dok dorm . hehe .
Aku dok dlm tu bosan , aku mandi lar . then gosok baju . aku gosok sume baju aku . dieorg tak balek lagi . aku do katas katil , golek golek  patu aku nak tido da ni . aish ! masuk plak budak dorm aku ni . haha . dgn muke ngantok , selekeh bagai dieorg tgok aku . haha . BURUKS sial muke aku . then aku bangon g toilet . senyum je la kat sume arn . haha . malu kucing lagi time tu . then aftr balek dr toilet , aku tgo . org 1st aku jumpe SHIELA . then aku knl sblh ERAH aka MAK . follow by MINAH , MIJA , ASMA , KAK YAN , KAK SHILA , KAK AZIE . AIN aku tak knl sgt time tu . maklum la geng nan DORM SEBELAH JE . haha . pastu esok nye YAYA dtg . thenKAK ILA  AIZA , WANI & ATIN . last skali ABIE . patut nye 15 , but abie msuk jd 16 . haha . sejarahnye , dorm atas berpuak . so bek aty ajak dok bawah . okey la kan . BELAS KASIHAN pe aku ni . hehe . aku pikr sume sebaya upenye ade jgak yg sister . aku dpt tau kaki la da ad dip aku mcm . HAH ! yeke . haha . tataw pape . hehe .
Haha . aku nk balek mgu tu , but tak buley . CHET ! okey . sabtu pepagi aku da suh mak aku jmpot . ptg tu aku balek . gembeng la ckit . haha . then msuk dorm wat muke oke . haha . malam tu spend time la sesame . wat pe je ntah la . haha . soknye ahad kteorg g TASIK KELANA JAYA . memula g GIANT dlu . kasi duit abs . then g tasik kasi cuci mata. haha . dr bru knl da mcm lama kenal . dgn pose nye . camera gne fon aku . mmg la low kualiti . but have fun kan .


ciap ciap g GIANT . :)



posing dulu otw g GIANT tu .



da msuk GIANT dah .


 duit da abis chill kat TASIK PLAK .ツ



rehat dulu pas penat tawaf satu tasik . ツ

Aku makin seronok dok ctu . but cdey gak la . aku sorng je elc . y glen cost laen . g claz len len . HAISH !huhu . n aku tak tau cmne erah dapat panggilan mak . but tu  mmg melekat abs la . haha .  kami pon start share everything . pakaian , tdg , makann , sabun but underware not ea . haha .  then . ad hari y gist time in my life this thing happen . bese kat tb je . but . in front of me . OMG ! so scare . berlaku la maracau racau tu . pe ek ? aku lupe la name die . SANTAU ?  pe ntah . YG ANTO MASUK DALAM BADAN TUH .  haha . bukan maen . huruuf besa tau . pe ek ? ha . HISTERIA . yg tu la aku rasa . hehe . mula kat dorm dpn aku . mula la mgu  tuh sume nye mnjerit ketakutan .banyak la kne kco . dak dorm aku dgo nangis la . mmg SERAM ABIS !  dorm dpn mmg rmai kne . then hari BERSEJARAH berlaku kat shiela. mmg aku takut +++++ cdey la . seb bek ATIN brani . ( bga la tuh ) hehe . die la yg terer sal ni . ttbe kuar sore laen kat shile .bpk cuak aku . then , mlm tu jgak  ad pak imam la (aku piker) dtg . ramai gak . 3 ke 4 ntah . n ad pembantu jgak . mlm tu la aku nmpk . mule mule sape yg pena kene hysteria di asingkan . smntra tgu mlm ckit baca la doa . aku ingt g . MENGUCAP ,baca AL-FATIHAH , KULALLAH 5kali , SELAWAT NABI 7 kali . (btol tak ? klo btol angguk .)
Oke mse aku mengucap n laen laen , org belakang aku ni angin taw . tak abis abis kuar angn . angn tu da mcm nk msuk bdan aku dah . then ttbe die nangis . pergh ! trus gua lompat g kat tmpt laen .  mne taknye . cuak do ! ramai pujuk . ttbe die ngamok . pak imam n de geng dtg la . pgg die . die la plg hyper . patu ain dorm dpn pon kne . mmg cian la kat die . die je yg kne . then ubt ubt tu la aku seram tau . nak ngs ni . sabra je arn  aku tabah . tank nangis . tkot terkne plak arn . yg aku ingt ad seko ibu ,3 org anak . handal arn . hehe . da ubat sume kne plak tdo kat surau . babat die , ramai tuh dlm tu . tak panas plak arn . umpama IKAN SARDIN DLM TIN . mmg panas . sok nye kteorg kuarantin . taley plak nk ckp nan org len . hesh ! memelik tau .Mmg dijaga abs la . seb bek esoknye cuti raya cina . mmg  aku balek tu cuak cuak la . msj bebudak dorm tank balek . takut . hehe . terbayang bayang tau . asma agy la . da smpai ckp nan mak die . tank g da . mmg SERAM gua ckp sama lu . haha . balek tu , katil rapat doe . g memana pon bertga . tanak berdua . haha . then .

AKAN BERSAMBUNG . PENAT LA TAIP . TGU PART 2 K . J